Nu mai consumați acest ceai! Ce substanță periculoasă conține?

27 ian. 2020
Nu mai consumați acest ceai! Ce substanță periculoasă conține?

Nu mai consumați acest ceai! Puteți avea probleme de sănătate pe termen lung. Deși are un conținut bogat de antioxidanți, care stimulează metabolismul și încetinește sau oprește creșterea celulelor canceroase, acest ceai este periculos.

Este vorba despre ceaiul matcha. Specialiștii spun că acest ceai conține polifenoli, care pot împiedica apariția cancerului și bolilor de inimă, precum și regla nivelul glicemiei.

La polul opus, alți specialiști susțin că ceaiul matcha conține plumb. Conform cercetărilor realizate de The New York Times, ceaiul verde matcha conține de aproximativ 30 de ori mai mult plumb decât ceaiul verde obișnuit.

Așadar, specialiștii recomandă să te limitezi la o cană pe zi și, în niciun caz, să îl oferi copiilor!

Ce conține ceaiul matcha?

Matcha conține antioxidanți și aminoacizi precum L-Theanine şi teina. L-Theanine este un aminoacid foarte puternic ce are un efect relaxant asupra organismului. În schimb, teina (cunoscută şi sub denumirea de cofeină din ceai) este cea care oferă energie şi concentrare.

Ceaiul conține, de asemenea, 3.25mg de calciu, 1.85mg de vitamina C, 20.5 mg potasiu şi 274 mg de proteine ​​per porţie, alături de alte vitamine si antioxidanti .

Potrivit unui studiu publicat în American Journal of Clinical Nutrition, extractul de ceai verde creşte energia, datorită concentraţiei de catechine. Acestea intensifică arderile.

Specialiștii spun că ceaiul verde ține sub control glicemia. Mai mult, catechinele din ceaiul verde inhibă pătrunderea glucozei în celulele grase. De asemenea, inhibă pofta de mâncare. Astfel, medicii îl recomandă celor care vor să slăbească.