Nu mai consumați acest tip de cafea! Provoacă mari probleme de sănătate. Cum trebuie consumată corect cafeaua?

25 sept. 2020
Nu mai consumați acest tip de cafea! Provoacă mari probleme de sănătate. Cum trebuie consumată corect cafeaua?
Cafea

Cafeaua are o serie de beneficii importante pentru sănătate, dacă știm să o consumăm corect. În contrapartidă, dacă adăugăm ingrediente greșite în cafea, riscăm nu doar să îi anulăm efectele benefice, dar să o și transformăm într-o otravă pentru organism.

Cafeaua are capacitatea de a-ți îmbunătăți memoria și starea de spirit, de a îți menține inima sănătoasă și de a scădea riscul de diabet.

Aceasta poate însă deveni nocivă, dacă o amesteci cu ingrediente nesănătoase. Iată ce ar trebui să nu pui niciodată în cafea:

Grăsimi și siropuri nesănătoase:

„Multe persoane înlocuiesc frișca sau laptele cu grăsimi hidrogenate, precum margarina, însă aceste ingrediente nu au ce căuta în cafea, potrivit yahoohealth.com. La fel de periculos este și siropul de porumb, pe care unii îl folosesc în locul zahărului. De câte ori vei amesteca băutura ta preferată de dimineață cu astfel de substanțe, vei crește riscul apariției bolilor cardio-vasculare sau a diabetului. Dacă lactatele ți se par nesănătoase sau nu îți fac bine, încearcă să adaugi în cafea lapte de migdale sau de cocos.

Arome:

Cafeaua cu un strop de caramel, alune sau vanilie poate părea delicioasă, însă nu este deloc sănătoasă. Aceste arome conțin cantități mari de zahăr și coloranți artificiali, care îți spun sănătatea în pericol. Dacă vrei să dai un gust aparte cafelei tale, adaugă esență de vanilie, migdale sau un praf de scorțișoară. Sunt naturale, nu conțin zahăr sau coloranți și sigur le ai în bucătărie,” notează unica.ro.