Nu mai cumpăra acest tip de apă plată! De fapt este apă de la robinet! Mihaela Bilic a spus adevărul public

05 oct. 2020
Nu mai cumpăra acest tip de apă plată! De fapt este apă de la robinet! Mihaela Bilic a spus adevărul public

Credeți că ați cumpărat o sticlă cu apă plată și sunteți convinși că ați plătit pentru o calitate superioară, comparativ cu apa de la robinet. Doar că numeroase studii realizate de cei de la Asociația pentru Protecția Consumatorului au demonstrat că de multe ori de fapt bem apă de la robinet sau chiar apă contaminată.

Unele mărci conțin chiar și particule din plastic, care ajung în organismul nostru, iar în timp ne provoacă probleme de sănătate. Dezastru pentru organism! S-au descoperit particule de plastic în apa plată! Ce branduri au fost cercetate

Medicul nutriționist, Mihaela Bilic a avertizat și ea că apa plată este de fapt o afacere foarte profitabilă pentru mulți și că la consumatori ajunge chiar mult prea des apă de la robinet pe care plătesc ca și cum ar fi o apă de calitate superioară.

Cei de la APC România au examinat mai multe branduri de apă plată și susțin că cele menționate în link-ul de mai jos ar fi cele mai bune pentru consumatori, dintre cele analizate de ei.

Care este cea mai bună apă plată din România! APC a prezentat top 10. Complet neașteptat cine se află pe locul 1

Ce fel de apă trebuie să bem: la ce trebuie să fim atenți

Mihaela Bilic este mai sceptică și transmite consumatorilor cum ar trebui să fie apa pe care o cosumăm zilnic și la ce ar trebui să fim atenți când o cumpărăm de la supermarket.

„Munții noștri aur poartă, noi cerșim din poartă în poartă… Dacă ar fi să fac o parafrază la poezia lui Octavian Goga, aș spune „munții noștri apă poartă, dar noi o vrem mineralizată!”. Nu cred să existe o afacere mai simplă și mai profitabilă decât cea a apei îmbuteliate: iei un bun natural și gratuit, îl pui într-o sticlă și îl vinzi cu un preț înzecit mai mare.

Iar asta e varianta banală, pentru că există și varianta de fițe, în care apa e purificată, mineralizată sau, mai știu eu, cu foiță de aur. Ce n-ar face industria alimentară ca să ne hrănească iluziile legate de sănătate.

Când ai norocul să te naști la baza munților Carpați, din care țâșnește apa de izvor pe toate drumurile, doar comoditatea poate fi explicația pentru care cheltuim pe apă îmbuteliată.

În țări precum Franța, Anglia sau Grecia este obligatoriu să primești în restaurante o carafă cu apă de la robinet, gratuită bineînțeles.

La noi să bei apă îmbuteliată este un semn de bunăstare, trebuie să fii inconștient să mai bei apă de la chiuvetă. Cât ar fi de fericiți bieții indieni sau africani să aibă apa noastră, în câte țări subdezvoltate apa potabilă este un lux și cât suntem noi de nerecunoscători pentru bogățiile naturale ale pământului pe care trăim.

Eu sunt născută la Câmpina, pe Valea Prahovei și a Doftanei, și de câte ori merg la țară profit de apa de la robinet, rece și gustoasă, direct din barajul de la Paltinu.

Să fim atenți la apa plată, care este de fapt apa de la robinet

Constat însă cu surprindere și tristețe că inclusiv oamenii de la sate sau din orașele de munte au început să-și care apa de la supermarket, îmbuteliată în bidoane de plastic și de o calitate îndoielnică. De ce preferăm să cheltuim bani pentru un bun care ne curge gratuit la robinet?

Nu zic că de mâine trebuie să desființăm apa îmbuteliată, însă mi se par inutile toate formele de apă așa-zis „superioare”, care nu au în spate decât un ambalaj frumos și o campanie de marketing susținută.

Și mi-aș dori să fim mai atenți atunci când cheltuim banii pe o apă îmbuteliată care, de multe ori, provine tot de la robinet. Cât despre minerale, ele sunt prezente în mod natural în orice apă, nu avem nevoie să fie adăugate chimic, cu un preț pe măsură.

Apa nu trebuie să fie pură din punct de vedere microbiologic, pentru că atunci e moartă și se numește apă distilată. Nici exagerat de alcalină nu trebuie să fie, pentru că atunci dereglează echilibrul acido-bazic al corpului.

Secole la rând apa a fost principalul mijloc de transmitere al bolilor, însă în Europa zilelor noastre nu realizăm ce privilegiu este să ai apă de calitate, gratuită. Și atâta vreme cât nu vedeți vreun avertisment cum că apa nu ar fi potabilă, profitați – o mare parte din populația globului nu beneficiază de acest lux”, a scris medicul Mihaela Bilic, pe pagina de Facebook.