Nu mai cumpăra piept de pui dacă are asta pe el! Ce pericol ascunde, de fapt

piept-pui

Majoritatea oamenilor preferă carnea de pui în locul cărnii de porc sau vită. Totuși, carnea de pui a devnit din ce în ce mai periculoasă din cauza hormonilo injectați. 

Cum îți dai seama dacă pieptul de pui a provenit de la un pui crescut forțat? Probabil ai observat că pe pieptul de pui se află niște firisoare albe, acest lucru arată că acel pui a fost injectat cu hormoni sau a fost crescut forțat cu mâncare specială.

De asemenea, în momentul în care gătiți pieptul de pui, acesta lasă foarte multă apă, iar carnea scade cantitativ. Puii și pieptul de pui sunt injectați pentru a părea mai mari, de aceea, ce cumpărăm din magazin pare dublu față de o găină obișnuită.

„Carnea de pui se găseşte pe mesele tuturor. Este accesibilă ca preţ şi uşor de gătit. Urmărindu-se un consum de proteină de înaltă calitate, acest tip de carne este des inclusă în meniu. Cu o industrie a cărnii de pui mereu în creştere, aceste păsări nu cresc în condiţii favorabile”, susţine Liana Conţiu, nutriţionist – dietetician, specialist în Nutriţie Clinică şi Comunitară.

Atenție la ce alegeți!

Carnea de pui de astăzi este de calitate îndoielnică. Creşterea forţată modifică compoziţia şi calitatea cărnii”, mai spune nutriţionista.

„O greşeală mare este că alegem să cumpărăm carne procesată cu adaos de sodiu (saramuri), care conţin glutamat monosodic, care dă un gust bun şi un aspect apetisant. Urmările sunt multe şi grave”, mai spune medicul.

„Pe termen lung o astfel de carne afectează imunitatea organismului, ceea ce poate duce mai ales la afecţiuni oncologice. Hormonii clar afectează sănătatea consumatorului. Şi aditivii, conservanţii ne fac rău”, a precizat medicul Simona Felicia Drăgoi, specialist în igiena alimentaţiei şi nutriţie.

Puii crescuți ecologic sunt mai sănătoși

”Recomandarea mea este să alegeţi cu grijă carnea de pui pe care o consumaţi. Dacă există posibilitea, alegeţi să cumpăraţi de la micii producători pui crescuţi natural. Sau alegeţi să cumparati carne de pui de o bună calitate (pui crescuţi ecologic-n.r.), chiar dacă preţul ei este mai mare faţă de celelalte firme producătoare. Alegeţi calitatea nu cantitatea! Iar carnea procesată trebuie exclusă din meniu!”, mai spune nutriţionista Liana Conţiu.

Revista Presei