Nu mai face aceste lucruri când te trezești dimineața! Îți vei distruge întreaga zi. Specialiștii avertizează

de: Ana Toma
25 iun. 2020
Nu mai face aceste lucruri când te trezești dimineața! Îți vei distruge întreaga zi. Specialiștii avertizează
Visele pot transmite mesaje importante din subconștient

Pentru unii dintre noi, trezitul de dimineață este un lucru destul de dificil, iar de cele mai multe ori încercăm să prelungim momentul cât mai mult posibil. Mare atenție însă la tabieturile pe care le ai. Unele dintre ele îți pot strica întreaga zi. 

Specialiștii susțin că rutina zilnică are și ea un impact major asupra carierei tale. În momentul în care te trezești dimineața și ești mereu pe grabă, randamentul tău nu va fi la capacitate maximă.

Iată ce lucruri NU trebuie să le mai faci dimineața în momentul în care te trezești, pentru a te putea bucura de o zi energică.

Nu mai pierde timpul în pat

Într-adevăr, după ce a sunat alarma, intenția celor mai multe persoane este să mai piardă câteva minute în pat, însă acest lucru nu este unul benefic. Cel mai bine este să te întinzi și să faci puțină gimnastică.

Acest lucru te va detensiona și îți va distrage somnul mai mult decât crezi.

Ridică-ți draperiile

Ceasul nostru biologic are o sensibilitate deosebită la lumină și întuneric. Astfel, în momentul în care te trezești este întuneric în camera, este posibil ca creierul tău să devină confuz și există șansa să te simți mai obosită și adormită ca de obicei.

Cea mai bună soluție este să îți deschizi draperiile imediat după ce te-ai trezit, pentru a te putea bucura de lumina zilei.

Nu mai consuma atât de multă cafea

În cazul în care obișnuiești să consumi mai mult de o cană de cafea dimineața, încearcă să renunți la acest obicei. Studiile arată că în internavlul orar 8-9 dimineața, corpul nostru produce hormonul energiei, cortizonul.

Astfel, dacă bei cafeaua între aceste ore, corpul tău își va reduce semnificativ producția de cortizon, iar tu vei resimți mai multă oboseală decât energie.