Nu mai face aceste lucruri după baie! Îți vei distruge părul complet. Greșelile pe care le facem toți

trucul-care-te-ajuta-sa-obtii-parul-perfect-dupa-fiecare-baie-dovada-ca-te-ai-spalat-gresit-pe-cap-pana_size24

În cazul femeilor, spălatul părului necesită extrem de multă atenție. Avem nevoie de șampon, balsam și de cele mai multe ori și de un ulei pentru a avea aspectul dorit. Mare atenție însă la ce faceți după baie. Aceste greșeli ar putea deteriora părul complet. 

În cazul în care nu știai, atunci când este ud, părul este mult mai fragil și se rupe mult mai ușor, motiv pentru care, imediat după baie, trebuie să ținem cont de anumite lucruri.

Nu îți mai descurca părul

Într-adevăr, ne stă în obișnuință să ne descurcăm părul atunci când este ud, însă acest lucru este o greșeală majoră. Fiind mult mai fragil ca de obicei, îți vei rupe mult mai multe fire de păr ca de obicei, iar acest lucru, făcut de fiecare dată, ți-ar putea distruge complet părul.

Specialiștii recomandă descurcarea părului după ce acesta este uscat, sau înainte de a face baie.

Nu îl mai pieptăna agresiv

Deși tendința femeilor este să își perieze părul mult mai agresiv atunci când ies de la baie, acest lucru este o mare greșeală. Cel mai indicat lucru este să îl periez blând și să ții cu mâna porțiunea pe care o periezi pentru a nu rănii atât de răul firul de păr, dar și scalpul.

De asemenea, atunci când îți periezi părul ud poți opta pentru produse speciale care vor ajuta să-l descurci mai ușor, astfel încât să nu mai rupi atât de multe fire de păr.

Îl strângi în coadă sau coc

O altă mare greșeală pe care o faci după baie este strângerea acestuia. În cazul în care nu știai, elasticitatea părului se schimbă atunci când părul este uscat.

Astfel, dacă încerci să strângi părul în coadă când este ud, vei constata că se va rupe mult mai ușor în jurul elasticului decât de obicei.

Revista Presei