Nu mai face aceste lucruri în baie! Poți avea probleme mari. Bacteriile vor fi peste tot

telefon-wc

Uneori baia ni se pare cea mai curată încăpere din toată casa, însă este acest lucru adevărat? Există trei greșeli majore pe care toți le facem în momentul în care intrăm acolo. Dacă nu facem o schimbare, ne-am putea confrunta cu probleme serioase. 

Un lucru pe care toți îl facem de multe ori este să lăsăm periuța de dinți aproape de vasul de toaletă. Puțini știu că atunci când tragem ala de la vasul de wc, vaporii de apă se împrăștie în toată încăperea, inclusiv în periuța ta de dinți.

Pentru a evita problemele de sănătate la nivel bucal, cel mai bun lucru pe care îl poți face este să optezi pentru un capac de plastic la periuța ta de dinți, iar atunci când tragi ala la vasul de toaletă, asigură-te întotdeauna că ai capacul închis.

Telefonul mobil, un focar de bacterii

Telefonul mobil este nelipsit din mâinile noastre, așa că de multe ori facem greșeala să îl luăm și la baie. Uneori îl lăsăm pe podea când intrăm la duș, alte ori pe chiuvetă, însă puțini știu câte bacterii atrag aceste grupuri sanitare.

Inclusiv în momentul în care te speli pe dinți, sau pe față, bacteriile rămân încă pe chiuvetă, iar atunci când telefonul mobil este lăsat acolo, el va lua automat contact cu toți microbii, iar tu vei continua să îl folosești.

Problema poate fi evitată dacă decizi să iei o pauză scurtă de la rețelele de socializare și să te eliberezi puțin de tehnologie.

Mare atenție la curățarea pielii

O altă greșeală pe care toți o facem la baie este curățarea pielii. Atunci când este curățată în mod corespunzător, pielea ta va fi ferită de apariția acneei sau a problemelor dermatologice, însă când știi că te-ai curățat corect?

Simplul duș cu apă și săpun nu este de mare ajutor. Există porțiuni pe care nu le vei putea curăța corect niciodată, cum ar fi spatele, acolo unde se acumulează sebum, transpirație, praf, lucruri care treptat pot duce la apariția problemelor dermatologice.

Pentru a curăța pielea în profunzime, optează pentru un burete sau o perie moale de baie. Aceasta te va ajuta să ai acces la toate zonele corpului tău, evitând astfel orice fel de problemă.

Citește și:

Revista Presei