Nu mai face acest lucru când conduci ! Aceste obiceiuri îți pot distruge mașina

de:
17 iun. 2020
Nu mai face acest lucru când conduci ! Aceste obiceiuri îți pot distruge mașina

Mașina este un bun de care majoritatea persoanelor sunt destul dependente, mai ales când au nevoie de ea să meargă la lucru sau într-o vacanță. Puțini știu însă, care sunt greșelile care ne distrug treptat, dar sigur îndrăgitul autovehicul. 

Toți ne dorim să avem o mașină cât mai rezistentă și să trecem foarte rar pe la service, însă avem grijă atât de bine de ea? Iată o serie de greșeli pe care toți șoferii le fac neinteționat și care în câteva luni de zile pot fi fatale pentru mașină.

  1. Folosirea apei în loc de amestec cu lichid de răcire pentru radiator

Într-adevăr, apa este mult mai ieftină decât lichidului de răcire, așa că nu este surprinzător că mulți șoferi aleg această opține, în locul unui amestec 50/50 de apă distilată și lichid de răcire, așa cum recomandă producătorul.

Ce nu știu ei, este că în timpul verii, apa netratată se poate apropia de punctul de fierbere, având în vedere presiunea majorității sistemelor de răcire și poate provoca supraîncălzirea. Iarna, aceeași apă va îngheța, aceasta se va extinde și va provoca probleme.

2. Mersul cu rezervorul aproape gol

Multe persoane au intenția să-și conducă mașina până când rezervorul este aproape gol, iar acest lucru poate cauza probleme mari mașinii tale. Combustibilul din rezervor ajută la răcirea pompei de combustibil și a motorului. Regula generală este să păstrați cel puțin un sfert (1/4) de rezervor pentru a evita probleme cu pompa de combustibil.

3. Uleiul de motor

O altă greșeală comună pe care șoferii o fac foarte des este folosirea altui ulei decât cel specificat de producător. Grosimea uleiului, cunoscută sub numele de „vâscozitate”, influențează modul în care uleiul își face treaba. Este important să respectați recomandările producătorului, scrie promotor.ro.

4. Trecerea peste gropi

În momentul în care mașina trece brusc peste o groapă, șocul afectează suspensia și directia, acesta fiind și motivul principal pentru care, la o viteză mai mare, volanul mașinii vibrează. Din fericire, aceste reparații costisitoare pot fi evitate prin simpla încetinire a mașinii la apropierea de groapă.

5. Ignorarea martorilor aprinși în bord

Majoritatea șoferilor nu cunosc semnificația becurilor care se aprind în tabloul de bord. Totuși, acest lucru nu este de ignorat. În momentul în care te confrunți cu o astfel de problemă, cea mai bună soluție este consultarae manualui pentru a vedea ce este în neregulă.