Nu mai face acest lucru când ești în mașină! Se dau amenzi usturătoare. Despre ce sume este vorba

masina condus

Advertisment dur atât pentru șoferi cât și pentru pasageri. Toate persoanele care se află în mașină trebuie să țină cont de acest lucru. Polițiștii dau amenzi usturătoare.

 

Codul Rutier s-a modificat, iar conform noilor prevederi, toate persoanele dintr-un autovehicul care se află în mișcare sunt obligate să poarte centura de siguranță, indiferent de locul pe care îl ocupă în mașină. Așa că, odată ce ai plecat de pe loc, asigură-te că nu renunți la centura de siguranță pentru niciun moment.

Mai pe scurt, cei care ocupă locurile prevăzute prin construcție cu centuri sau dispozitive de siguranță omologate sunt obligate să le poarte în timpul circulației pe drumurile publice.

De asemenea, la urcarea pasagerilor în mașină, șoferii sunt obligați să-i informeze în legătură cu obligativitatea purtării centurii de siguranță.

Se dau amenzi usturătoare

În cazul în care nu respecți prevederile și nu porți centura de siguranță riști o amendă încadrată în Clasa 1 de contravenții.

Acest lucru presupune o penalizare cu două sau trei puncte-amendă. În 2020, punctul-amendă are valoarea de 145 de lei, ceea ce înseamnă că amenzile sunt cuprinse între 290 și 435 de lei.

Revista Presei