Nu mai face acest lucru când te speli pe dinți. Specialiștii avertizează. Îți vei distruge dantura

de:
27 sept. 2020
Nu mai face acest lucru când te speli pe dinți. Specialiștii avertizează. Îți vei distruge dantura

Îți dorești un zâmbet perfect, însă vrei să obți rezultate naturale, acasă? Mare atenție când apelezi la acest truc pentru albire. Deși multe persoane susțin că oferă rezultate uimitoare, în esență, acesta îți poate distruge dantura.

Pentru a avea un zâmbet perfect, cele mai multe persoane preferă să apeleze la diferite metode clasice, în loc să meargă de la dentist, totuși nu toate aceste trucuri de acasă au un efect benefic.

Un medic ortodont specialist trage un semnal de alarmă cu privire la acest lucru. Doctor Mihaela Dan susține că indiferent de metoda aleasă pentru albirea dinților la domiciliu, rezultatele nu vor fi niciodată același cu cele de la dentist.

”Cei care vor sa isi albeasca dintii acasa trebuie sa fie constienti, insa, ca niciuna din metodele care pot fi aplicate la domiciliu nu vor aduce aceleasi rezultate precum un serviciu de albire profesionala, insa uneori poate fi observata o usoara albire a danturii.

Indiferent de metoda aleasa, este esential ca inainte de aplicare aceasta sa fie discutata cu medicul dentist, pentru a avea siguranta ca nu vor fi deteriorati dintii”, spune doamna doctor Mihaela Dan.

Combinația periculoasă pentru dinți

Una dintre cele mai periculoase combinații pentru dinți este cea de bicarbonat de lămâie. Toți apelează la această metodă atunci când își doresc o albire ca la dentist, însă potrivit medicului specialist, acest lucru ar putea cauza probleme majore la nivelul dinților, iar motivul principal în reprezintă acidul citric din lămâie.

”In acest caz efectul de albire este, de fapt, unul abraziv, determinat de particulele de bicarbonat de sodiu, care indeparteaza depunerile superficiale de pe suprafata dintilor.

Orice acid, inclusiv acidul citric din lamaie, este daunator dintilor, dearece scoate calciul din smaltul dentar, facandu-l mai poros si mai sensibil la carie, crescand si sensibilitatea dentinara la persoanele predispuse la aceasta. Asadar, perierea cu lamaie este nerecomandata de catre medicii stomatologi”, mai spune doctorul ortodont.