Nu mai face aceste lucruri dacă își dorești un păr des! Poți avea probleme mai mari decât crezi. Toată lumea face aceste greșeli

de: Ana Toma
14 dec. 2020
Nu mai face aceste lucruri dacă își dorești un păr des! Poți avea probleme mai mari decât crezi. Toată lumea face aceste greșeli

Cu siguranță toate ne dorim un păr des și sănătos, însă după fiecare baie observăm că pierdem din ce în ce mai multe fire de păr și nu știm care este, de fapt, motivul real. Ei bine, aceste greșeli ar putea fi cauza pentru un păr vizibil mai rar.

În cazul în care nu știai, mesele regulate au un rol important în creșterea și menținerea sănătății părului. Acest lucru se întâmplă deoarece organismul îl redirecționează energia către funcțiile și organele esențiale precum inimă sau creier, lăsând scalpul și părul pe loc secund.

Cu alte cuvinte, dacă începi o dietă drastică sau dacă suferi de anumite tulburări alimentare, este posibil ca părul tău cadă din ce în ce mai mult și de asemenea firele noi ar putea fi blocate din creștere.

Pentru a evita o astfel de situație, asigură-te că ai o dietă sănătoasă, iar nivelul de proteine și grăsimi este suficient, adică 46 de grame de proteine pe zi.

Și soarele are un impact negative asupra părului tău, mai ales în perioada verii. Puțini știu că razele UV usucă părul, iar în timp pot duce chiar la pierderea acestuia. Mare atenție și la culoarea părului, un păr deschis va avea mai mult de suferit. Totuși, dacă alegi să folosești pălăria de soare sau eșarfa, ai putea să-i dai un mare ajutor părului tău.

Greșeala pe care multe persoane o fac

O altă greșeală pe care foarte multe persoane o fac este folosirea apei fierbinți în timpul spălării pe cap. Apa fierbinte dezhidratează părul și pielea capului, iar în combinație cu un șampon puternic care elimină complet uleiurile protectoare ale părului, scalpul devine extrem de uscat.

Rezultatul este unul știut de foarte multă lume: un păr mai gras mult mai rapid. Pentru a evita o astfel de situație dezastruoasă pentru părul tău, încearcă să folosești apă călduță la fiecare baie. De asemena, o altă idee bună este ca la clătire să optezi pentru apă mai rece.

Vopsitul este și el un adevărat pericol pentru părul tău. Cu siguranță ai mai auzit până acum că toate substanțele chimi din vopseluri afectează atât foliculii cât și scalpul, mai ales atunci când sunt folosite des.

Pentru a-ți proteja părul pe cât poți, alege să te vopsești la el puțin patru săptămâni. De asemenea, respectă timpul recomandat pe prospect.