Nu mai face aceste lucruri dimineața! Te vei îngrășa foarte mult. Toți facem aceleași greșeli

de: Ana Toma
02 sept. 2020
Nu mai face aceste lucruri dimineața! Te vei îngrășa foarte mult. Toți facem aceleași greșeli

O zi bună începe de dimineață, iar organismul nostru are nevoie de tot ce e mai bun în prima parte a zilei. Dacă obinșuiești să faci aceste lucruri imediat după ce te trezești, renunță imediat la ele. Potrivit specialiștilor, te vei îngrășa foarte mult. 

Dacă te numeri printre persoanele care iubesc somnul atât de mult încât dorm mai mult de 10 ore pe noapte, atunci trebuie să schimbi rapid acest lucru. Trezirea de dimineață are și ea rolul ei pentru organsimul tău.

Astfel, dacă vei continua să tragi de timp pentru a te trezi, vor apărea dereglări are ritmului cardiac, iar greutatea corporală va fi și ea afectată. Acesta este și motivul principal pentru care medicii recomandă între 7 și 9 ore de somn pe noapte persoanelor adulte.

O altă greșeală majoră pe care o faci dimineața este să sari peste micul dejun. Într-adevăr, de cele mai multe ori, la primele ore ale dimineții suntem puțini confuzi și avem multe lucruri de făcut, însă cea mai importantă masă a zilei trebuie să fie nelipsită.

Obiceiul de a sări peste micul dejun este un factor important în favorizarea îngrășării. Optează astfel pentru un mic dejun sănătos și sățios care îți va ține foamea în frâu pentru următoarele și ore și îți va oferi toate vitaminele de care ai nevoie.

Greșeala pe care o facem toți

Abuzul de zahăr este o altă greșeală pe care toți o facem dimineața. Fie că alegem să bem un ceai, sau o cafea pentru a ne putea revigora, mare atenție la cantitatea de zahăr pe care o adăugăm.

Același lucru este valabil și în cazul smotothiurilor cu fructe. Dacă conținutul acestora este bogat în zahăr, trebuie să fim foarte atenți la ce cantitate vom adăuga în continuare, altfel vom risca să ne trezi cu kilograme în plus, fără să știm de unde vin, de fapt.