Nu mai face aceste lucruri in timp ce mănânci! Poâi muri! Nu e de glumit! Greșelile grave care ne pot face mult rău

de: Ana Toma
14 sept. 2020
Nu mai face aceste lucruri in timp ce mănânci! Poâi muri! Nu e de glumit! Greșelile grave care ne pot face mult rău

Uneori mâncăm pe fugă, alteori nu acordăm o atenție atât de mare locului în care luăm masa, însă anumite lucruri ne pot fi fatale. Mare atenție atunci când mănânci, dacă vei continua să faci aceste lucruri, vei avea probleme grave de sănătate, care pot duce chiar și la deces. 

Dacă nu acorzi o atenție sporită timpului în care iei masa, aceste lucruri ar trebui să te pună pe gânduri. În cazul în care nu înghiți corect mâncarea, este posibil să te confronți cu un anumit disconfort atunci când mănânci. Deși la început par niște lucruri ușor de ignorat, în timp, sau uneori chiar pe loc, poți avea probleme extrem de grave.

Atunci când simți un disconfort la înghițire, mâncarea pe care o consumi nu alunecă așa cum trebuie în esofac spre spre stomac, iar cauza o reprezintă fie bucățile prea mari de alimente pe care le consumi, fie textura alimentelor, uneori dură.

Nu mai fă aceste lucruri în timp ce mănânci

Astfel, pentru a evita sufocarea sau înecarea, ține cont de aceste lucruri atunci când ești la masă:

  • Mare atenție la alimentele care te pot îneca ușor precum: nucile, strugurii, morcovii, foricele de porumb sau bomboanele.
  • Stai mere pe scaun atunci când mănânci, la masă. Evită statul în picioare atunci când mănânci.
  • Ai grijă ca fiecare aliment pe care îl mănânci să fie consumat în cantități cât mai mici și încearcă să mesteci foarte încet.
  • Evită discuțiile, râsul sau alte activități în timp ce mănânci.

Mâncarea solidă nu este singura periculoase. Și lichidele pot fi fatale atunci când sunt înghițite, dat fiind faptul că ele se înghit foarte repede. Astfel, specialiștii le recomandă persoanelor să acorde o atenție sporită atunci când consumă lichide în grabă.

Un primar a murit înecat cu un pepene

Cu doar o zi în urmă, Marian Iordache, în vârstă de doar 58 de ani, fostul primar al municipiului Medgidia, a murit în propria casă, după ce s-a înecat cu pepene.

Potrivit observator.ro, Marian Iordache s-a înecat cu pepene la masă. Soția a sunat la 112 și a fost îndrumată să aplice manevra Heimlich, dar fostul primar a murit.