Nu mai face asta când faci clătite! Cum le prepari corect

Clătitele se află printre deserturile preferate ale românilor. Cu toate că sunt foarte ușor de preparat, multe gospodine greșesc rețeta sau modul de preparare.

Unele femei pun uleiul direct în tigaie, lucru total greșit. Tigaia trebuie unsă cu ulei. Puteți folosi un servețel sau o pensulă pentru asta.

Puneți în tigaie o cantitate exactă și răspândiți-o. Nu lăsați compoziția într-un loc. Trebuie să fiți atente și la timp. În momentul în care bulele de pe marginea clătitei se sparg, înseamnă că trebuie să o întoarcem.

Clătitele trebuie gătite la foc mic sau mediu. Nu dați focul prea tare. Poți face un test pentru a vedea dacă temperatura este potrivită.

Clătitele au apărut în Grecia Antică

Clătitele au apărut în Grecia Anică, dar se preparau diferit. Se adăugau 500 de grame de făina, 60 de ml de lapte acru, 60 de ml de vin și puțină sare.

Acestea erau făcute în puțin ulei de măsline și erau consumate cu miere, semințe de susau sau brânză de capră.

Evită aceste greșeli!

Aluatul trebuie pregătit îniante de a le pune în tigaie, cu cel mult 10 minute, nu mai devreme.

Folosește o tigaie mai groasă pentru a nu arde clătitele. Dă focul mic.

Nu amesteca prea mult aluatul pentru că că glutenul din faină, împreună cu proteinele din ouă vor începe să reacţioneze şi vei obţine nişte clătite gumate.

Nu mai folosi unt. Acesta se arde repede.

Revista Presei