Nu mai face asta când intri în casă! Greșeala pe care nu o vei mai repeta niciodată

Fiecare familie are obiceiurile ei. Unii sunt mai ciudați decât alții, unii sunt mai atenți cu ordinea și curățenia, alții mai dezordonați, unii intră încălțați în casă, alții se descalță la ușă.

Cum este mai bine?

Specialiștii spun că nu trebuie să ne descălțăm în casă, ci la ușă. Aceștia spun că cel mai bine este să lăsăm încălțămintea ănainte de a intra în locuință.

Bacteriile se înmulțesc imediat

Dr. Charles Gerba, profesor la Universitatea din Arizona și microbiolog a făcut un studiu în urma căruia a ajuns la concluzia că pe talpa încălțămintei dar și în interiorul acesteia există extrem de multe bacterii.

Mai exact, pe suprafața acestora se găsesc aproximativ 421.000 de bacterii, în timp ce în interior se găsesc nu mai puțin de 2.887 de bacterii.

Cauzează infecții respiratorii

Pe încălțăminte pot fi următoarele bacterii:

E. Coli (responsabilă pentru apariția infecțiilor intestinale, infecțiilor localizate la nivelul tractului urinar, diaree și chiar meningită), E. Coli (de vină pentru dezvoltarea unor infecții ale sângelui sau pentru apariția pneumoniei), Serratia ficaria, responsabilă pentru apariția infecțiilor respiratorii (este o cauză rară).

96% din suprafața tălpii este ocupată de bacterii.

Studiul arată că aceste bacterii pot să rămână pe încălțăminte mult timp și pot fi purtate uneori pe o distanță mai mare în locuință.

Spală încălțămintea!

Pentru a evita ca bacteriile să se răspândească este recomandat să îți speli încălțămintea. Astfel, bacteriile sunt înlăturate în proporție de 90%.

Evită să pui picioarele pe masă sau oriunde altundeva dacă ai intrat în casă încălțat!

Citește și:

Revista Presei