Nu mai face asta dimineața! Ce trebuie să mănânci de două ori pe zi? Vei slăbi garantat

Nu mai face această greșeală dimineața. Secretul constă în ceea ce mănânci în timpul zilei. Medicul nutriționist, Mihaela Bilic spune tot adevărul despre cum putem slăbi garantat.

Vedeta spune că trebuie să renunțăm la anumite obiceiuri pentru a scăpa de kilogramele în plus. Soluția este una simplă.

Renunță la micul dejun

Nutriționistul susține că micul dejun este un moft. Aceasta spune că oamenii nu mâncau trei mese pe zi.

„Slăbitul a devenit o obsesie. Nu ştim să facem faţă mâncării, când trăim în abundenţă. Când vorbim de adulţi în secolul 21, nu mai există mai mult de maximum trei mese pe zi. Kilogramele în plus eu nu le consider boală.”, a declarat Bilic.

„Trebuie să ajungem din nou la acea normalitate poate în care oamenii chiar mâncau o dată în zi. Omenirea asta nu a avut ce să mănânce… de trei mese pe zi nu s-a auzit.

În ultimii 20 de ani, bieţii oameni au avut parte de infantilizare, iar cei din jur ne ajută în această infantilizare, dându-ne tot felul de recomandări.

La prânz, un fel de mâncare, că e ciorbă, că e salată… două feluri de mâncare poate înseamna două mese. Felul unic e perfect. Trebuie să renunţăm la această falsă credinţă că numai un nutriţionist poate să-ţi facă o cură de slăbire echilibrată şi sănătoasă.”, adaugă medicul.

Am evoluat ca specie

„Cu siguranţă din acest exces de proteine avem copii din ce în ce mai deştepţi, din ce în ce mai înalţi, trebuie să recunoaştem că există o evoluţie a speciei, se vede clar faţă de generaţia noastră.

Un lucru foarte bun ca şi fel de a găti, fiertul, înăbuşitul este extrem de sănătos, dar nu trebuie să punem acolo grăsime. Tocana e o ciorbă mai groasă. Pe mine mă sperie radicalismul românilor pentru un animal, porcul, care are doar beneficii…”, spune Mihaela.

Ce înseamnă trei mese pe zi?

Medicul susține că este greșit să trăim după tiparul trei mese pe zi.

„Trei mese pe zi înseamnă maximum trei mese pe zi pentru că mai nou, de mai bine de doi ani, în străinătate tot ce înseamnă managementul greutăţii ţi se sugerează să alegi, dacă eşti o persoană matinală să fie micul dejun şi prânzul, culmea, deci masa de seară… adică se restrânge la două mese sau dacă eşti o persoană mai puţin matinală îţi alegi prânzul şi cina.

De ce, pentru că trebuie, Doamne iartă-mă, să ajungem din nou la acea normalitate poate în care oamenii chiar mâncau o dată în zi. Omenirea asta nu a avut ce să mănânce… de trei mese pe zi nu s-a auzit. Dacă avem o masă pe zi să zicem bogdaproste că avem ce pune pe masă şi să fim fericiţi şi recunoscători.”, a mai adăugat Bilic.

Ciorbele fac minuni

Medicul a făcut o comparație cu italienii, care mănâncă foarte puțin la micul dejun.

„Şi mănâncă sau nu mănâncă, este un cappucino, cafeaua cu lapte ţine de foame trei ore. Dar eu stau şi mă gândesc, nu mai departe de copilăria mea, eu nu-mi amintesc ca bunica mea să fi plecat la sapă, sculată la cinci dimineaţa şi să mănânce, dar ştiu că luau ceva sau trimiteau femeia cu mâncare la câmp, dar pentru masa de prânz.

Deci nu, nu s-a pomenit asta cu micul dejun, este un moft. Prânzul, că tot suntem români, o ciorbă mi se pare fabulos. Mă bucur că au apărut foarte multe ciorbării, chiar şi în supermarketuri, acele marmite care ţin supa-cremă caldă.”, a concluzionat nutriționistul.

Loading...

Revista Presei