Nu mai face asta dimineața! Vei avea mari probleme de sănătate

header_art__image_830x638px_03_056

Mergi pe jos dimineața? Te-ai gândit că cest obicei îți poate afecta sănătatea mintală? Se pare că zicala mersul pe jos face piciorul frumos nu se aplică întotdeauna.

Specialiștii avertizează persoanele care obișnuiesc să meargă pe jos dimineața. Potrivit nationalpost.com, cei care lucrează dimineața și merg pe jos până la muncă sunt epuizați.

Paul Kelley a cercetat acest aspect în cadrul Universităţii Oxford. Acesta spune că ritmul circadian al persoanelor sub 55 de ani este sincronizat cu orele de lucru standard, de la nouă la cinci.

Le afectează sănătatea mintală

Specialistul susține că cei mici cu vârste cuprinse între 8-10 ani ar trebui să înceapă şcoala nu mai devreme de 8:30, spun cercetătorii, în timp ce adolescenţii de 16 ani ar trebui să înceapă de la 10 dimineaţa şi studenţii nu mai devreme de 11 dimineaţa.

„Oamenilor le este somn. Avem o societate lipsită de somn, ceea ce este extrem de dăunător asupra sistemelor organismului, deoarece afectează sistemele emoţionale şi fizice de performanţă. Acest lucru este valabil în imaginea de ansamblu la închisori şi spitale. Oamenii sunt treziţi să li se ofere mâncare, deşi aceştia nu doresc – privarea de somn este o tortură”, declară Kelley pentru livetheorganiscdream.com.

Activitatea s-a îmbunătățit

Profesprul a schimbat ora de începere a cursurilor de la 8 30 la 10. Ca efect, elevii au obținut note mult mai mari. Acestea au crescut cu până la 19%.

Acest model ar trebui să se aplice și companiilor. Se pare că angajații, mai ales cei care merg pe jos până la birou, devin bolnavi, pe termen lung.

Revista Presei