Nu mai face niciodată acest lucru! Lidia Fecioru avertizează. Lecția trebuie învățată sau veți avea mari probleme

de: Ana Toma
10 sept. 2020
Nu mai face niciodată acest lucru! Lidia Fecioru avertizează. Lecția trebuie învățată sau veți avea mari probleme

Mulți dintre noi avem tendința de a face acest lucru, în special cu persoanele din jurul nostru. Chiar dacă în primă fază, instinctul nostru ne spune că trebuie să facem neapărat asta, Lidia Fecioru este de părere că lucrurile trebuie privite dintr-o altă perspectivă. 

Bioenergoterapeutul Lidia Fecioru a explicat motivul pentru care nu trebuie niciodată să le rezolvăm problemele celorlalți.

Fie că este vorba despre prieteni sau persoane apropiate nouă, cel mai bun lucru este să îi lăsăm pe aceștia să treacă singuri peste probleme pe care le au. Același lucru este valabil și în cazul copiilor, atunci când părinții au tendința de a încerca să le rezolve problemele.

”Nu-și vor învăța lecția”

Lidia Fecioru este de părere că dacă un părinte va rezolva întotdeauna problema copilului, acesta îi va tăia automat autoritatea acestuia și automat, copilul va avea o încredere de sine destul de scăzută.

Astfel, singura soluție este ca fiecare copil să își rezolve singur probleme și să își învețe propria lecție. Doar așa va reuși să se maturizeze, iar potrivit bionergoterapeutului, același lucru este valabil și în cazul părinților.

„Noi, ca părinți, vrem să le rezolvăm problemele copiilor, pentru că ni se pare că ceea ce le spunem noi este bine, însă în handicapăm în final, le tăiem din autoritate, încrederea în ei.

Nu-și vor învăța niciodată lecția. Asta se întâmplă și între soț și soție”, a spus Lidia Fecioru, la Antena 3.

Revista presei