Nu mai faceți asta dimineața. E total greșit! Aceste alimente sunt interzise

10 feb. 2020
Nu mai faceți asta dimineața. E total greșit! Aceste alimente sunt interzise

Masa de dimineață este doarte importantă, spun medicii. Deși știm acest lucru, majoritatea dintre noi încălcăm grav regulile. 

Pentru început, trebuie să știi ce nu trebuie să consum, sub nicio formă, pe stomacul gol. În această categorie se încadrează următoarele alimente:

Citricele

Pentru că sunt extrem de acide, citricele nu trebuie cosnumate pe stomacul gol, nu consumați nici suc de portocale pe stomacul gol! Acestea pot cauza arsuri pot crește riscul apariției gastritei și chiar a ulcerului.

În aceeași categorie intră și băuturile carbogazoase.

Produsele din lapte

Iaurtul și celelalte produse din lapte nu trebuie să se afle pe masa de dimineață. Consumate pe stomacul gol, acestea duc la formarea acidului clorhidric.

De asemenea, perele, roșiile, sunt și ele pe lista alimentelor interzise. Pot crește aciditatea din stomac și pot produce iritații asupra membranei stomacului, dar și a mucoasei. Astfel, riști să faci gastrită sau ulcer.

Cafeaua și țigările

Cafeaua pe stomacul gol, dar și fumatul poate duce la cancer de colon. Medicii trag un semnal de alarmă și îi avertizează pe cei care au aceste obiceiuri dimineața, pe stomacul gol.

Cancerul de colon este al doilea cel mai răspândit tip de cancer din Europa. Anual, în lume, mor 700.000 de oameni din această cauză.

Cancerul de colon este o aglomerare, la nivelul intestinului gros, de celule cu morfologie anormală care cresc și se multiplică rapid, formând tumori.

Evitați să consumați prăjeli, alcool, să fumați, să beți cafea! Alimentele acre sau picante sunt și ele interzise. Constipaţia cronică, din cauza lipsei fibrelor din alimentaţie, lipsa lichidelor, curele drastice de slăbire sau excesele, mesele neregulate sau servite în grabă, stresul, sedentarismul şi epuizarea prin muncă pot duce la cancer de colon.