Nu mai faceți asta dimineața! Sute de mii de oameni mor din această cauză. Ce boală puteți face

shutterstock_188383172-960×540

Sute de mii de oameni mor dintr-un obicei comun. Majoritatea fac asta dimineața, chiar pe stomacul gol. Medicii trag un semnal puternic de alarmă.

Evitați să bețu cafeaua și să fumați pe stomacul gol. Aceste două obiceiuri pot duce la apariția unuia dintre cele mai răspândite tipuri de cancer. Este vorba despre cancerul de colon. Acesta este al doilea cel mai răspândit tip de cancer din Europa. Anual, în lume, mor 700.000 de oameni din această cauză.

Cancerul de colon este o aglomerare, la nivelul intestinului gros, de celule cu morfologie anormală care cresc și se multiplică rapid, formând tumori.

Afectate de această boală sunt persoanele de peste 50 de ani, dar și tinerii de 20-30 au început să aibă probleme.

Stilul de viață, foarte important!

Evitați să consumați grăsimi animale şi prăjeli, să fumați şi să consumați alcool, să beți foarte multă cafea (mai ales pe stomacul gol)!

De asemenea, consumul frecvent de alimente picante sau acre, constipaţia cronică, din cauza lipsei fibrelor din alimentaţie, lipsa lichidelor, curele drastice de slăbire sau excesele, mesele neregulate sau servite în grabă, stresul, sedentarismul şi epuizarea prin muncă, dăunează foarte mult.

Citește și:

Revista Presei