Nu mai faceți baie așa! E total greșit. Specialiștii spun adevărul

trucul-care-te-ajuta-sa-obtii-parul-perfect-dupa-fiecare-baie-dovada-ca-te-ai-spalat-gresit-pe-cap-pana_size24

Nu mai faceți baie în acest mod! Specialiștii trag un semnal de alarmă, acum, în plină pandemie de coronavirus. Organizaţia Mondială a Sănătăţii previne.

Oficialii nu recomandă băile fierbinți, deși mulți cred că acestea sun benefice în lupta cu virusul COVID-19.

Pot fi dăunătoare

„O baie fierbinte nu va preveni infectarea cu COVID-19. Temperatura normală a corpului rămâne în jur de 36,5 – 37 grade Celsius, indiferent de temperatura apei în care faceţi baie. De fapt, o baie fierbinte poate fi chiar dăunătoare, pentru că poate provoca arsuri, a transmis OMS.

Cum te protejezi cel mai bine

OMS spune că cea mai bună soluție pentru a te proteja este să te speli foarte bine și cât mai des pe mâini.

„Cel mai bun mod de a te proteja de COVID-19 este spălarea frecventă a mâinilor Astfel se elimină virusurile de pe mână şi se previne infectarea prin atingerea ochilor, nasului şi gurii”, a adăugat OMS.

Sfaturi ale specialiștilor

”Expunerea la căldură nu este eficientă. După ce virusul a intrat în corp, nu mai poat fi distrus decât de sistemul imunitar. Iar băile și lichidele calde nu vor modifica, de fapt, temperatura corpului. Aceasta crește doar în cazul în care deja v-ați îmbolnăvit.”, explică Sally Bloomfield, profesoară la London School of Hygiene and Tropical Medicine.

Băile fierbinți, fără efect

Pentru a distruge virusul în afara corpului uman, e nevoie de temperaturi de peste 60 de grade, adică mai mult decât o baie caldă sau o saună.

Revista Presei