Nu mai folosi acest tip de ulei pentru prăjit! Îți face mâncarea toxică! Mulți români fac această greșeală. Ce ulei este cel mai bun pentru prăjit și salate

18 feb. 2021
Nu mai folosi acest tip de ulei pentru prăjit! Îți face mâncarea toxică! Mulți români fac această greșeală. Ce ulei este cel mai bun pentru prăjit și salate
Photo by freestocks on Unsplash

Puțini sunt cei care țin cont de ce tip de ulei trebuie folosit pentru fiecare mâncare în parte. Cercetătorii au transmis de multe ori că nu este deloc corect să folosim pentru prăjit, de exemplu orice tip de ulei deoarece acest lucru ar putea transforma mâncarea pregătită într-o bombă toxică.

Mulți români folosesc greșit, pentru prăjit, uleiul de măsline. Însă acesta este recomandat doar pentru salate sau sosuri, în niciun caz pentru pus pe foc la temperaturi înalte. De ce?

Ei bine, uleiurile au puncte de ardere diferite și de la un anumit punct în sus încep să scoată un fum innecacios și devin periculoase. Pentru prăjit nutriționiștii recomandă uleiul de floarea soarelui, uleiul de susan, uleiul din boabe de struguri sau uleiul de migdale.

Cel mai bun ulei pentru prăjit

Cel de floarea soarelui este la îndemâna oricui, iar prețurile sunt accesibile. Celelalte sunt într-adevăr mai greu de găsit și folosit. Cel mai bun ulei pentru prăjit este uleiul de floarea soarelui de prima presă, iar acesta nu trebuie folosit mai mult de maxim două ori.

Uleiul de porumb este recomandat și el de unii nutriționiști, dar mai multe cercetări recente, citate de haihuin2.ro îl prezintă drept factor care favorizează apariția diabetului.

De asemenea pentru gătit nu este indicat nici uleiul de cocoș, care este mult prea gras pentru organism.