Nu mai folosiți această pastă de dinți! Stomatologii avertizează: Face mult rău

14 nov. 2019
Nu mai folosiți această pastă de dinți! Stomatologii avertizează: Face mult rău

Nu mai folosiți această pastă de dinți. Deși reclamele de la TV v-au cucerit, fetele din acele reclame nu au un zambet alb pentru că s-au spălat cu produsul pe care îl prezintă.

Stomatologii ar spune pas spălatului cu pasta pe bază de cărbune. Se pare că aceats ar face mai mult rău decât bine.

„Pasta de dinti cu carbune activ este o renastere a tehnicilor de medicina antica. In teorie, strange tot ce ii iese in cale – pete, tartru, bacterii, virusi si poate chiar afecta amigdalele”, explica dentistul Peter Auster pentru Harpers Bazaar.

Cărbunele din pasta de dinți poate deteriora smalțul dintelui dacă o utilizăm pentru o bună perioadă de timp. Acesta absoarbe toate substanțele cu care intră în contact, inclusiv medicamentele.

Potrivit British Dental Journal, nu s-a dovedit că acest tip de pasta de dinți albește și curăță dinții mai bine decat o apstă normală de dinți. “Reclamele fabricantilor se bazeaza pe folclor si manipulare” – afirma autorii studiului.

Mai mult, un studiu publicat în The Journal of the American Dental Association (JADA), arată că 2 dintre cercetările citate concluzionau că această pastă de dinți ar putea reduce apariția cariilor, în timp ce alte 3 susțineau că favorizează apariția cariilor și distruge smalțul dinților.