Nu mai folositi acest gel dezinfectant! Este toxic si va poate baga in spital! Anunt de ultima ora de la ANPC

dezinfect

Pericol imens pe rafaturile magazinelor. Un gel dezinfectant de mâini periculos este scos la vânzare. Conținutul acestuia poate cauza probleme majore de sănătate. Specialiștii trag semnaul de alarmă.

Gelurile dezinfectante sunt la mare căutare în contextul pandemiei de coronavirus, iar românii nu acordă o atenție sportiă produselor pe care le achiziționează. Paul Anghel, directorul general al Direcţiei Control şi Supraveghere Piaţă şi Armonizare Europeană ANPC, trage un semnal de alarmă cu privire la existența unui gel de mâini periculos pe rafturile magazinelor.

Potrivit acestuia, acest gen de mâini conține metanol, o substanță extrem de toxică pentru sistemul nervos central, dar și pentru ochi.

”Alerta RAPEX privind un produs care poate afecta sănătatea consumatorilor: gel de mâini produs în Turcia notificat de către Danemarca: produsul conține metanol (valoare măsurată: 11,6 %), care este deosebit de toxică pentru sistemul nervos central și pentru ochi”, a anunțat Paul Anghel.

Mare atenție la etichetă

Directorul ANPC mai preciează că pe eticheta acestui gen dezinfectant lipsesc pictogramele de pericol și avertizările necesare. Astfel, utilizatorii nu vor știi cât de periculos este produsul cumpărat.

Un alt lucru impotrant despre metanol, ingredientul existent în gelul de mâini este că acesta poate duce la orbire și la deces, așa că mare atenție dacă l-ați folosit.

”Prin urmare, utilizatorii nu au nicio informație cu privire la toxicitatea și la inflamabilitatea produsului. Ambalajul nu este prevăzut cu sistem de închidere de siguranță pentru copii. Ingestia sau contactul cu metanolul poate duce la orbire și la deces. Produsul nu respectă regulamentele privind produsele biocide și regulamentele privind clasificarea, etichetarea și ambalarea (CLP)”, a mai spus Paul Anghel.

Sursă Foto: ec.europa.eu

Revista Presei