Nu mai folositi acest tip de zahar! Unul dintre cele două produse similare este extrem de toxic! Care sunt diferențele

Zahăr-vanilat-vs.-zahăr-vaniliat

Zahăr vanilat sau zahăr vanilinat? Pentru mulți oameni, cele două produse din imagine înseamnă, în mare, același lucru. Cu toate acestea, diferențele sunt uriașe iar unul dintre cele două este extrem de toxic!

Ce este zahărul vanilat?

Zahărul vanilat se obține din batoane de vanilie, deci este un produs natural. Cele mai mari culturi de vanilie se găsesc în Madagascar și Tahiti iar procesul este destul de simplu: Batoanele se lasă la soare, după care la uscat. În acel moment, aroma începe să se intensifice în bețișorul parfumat.

Vanilia este un bun afrodisia și conține de asemenea foarte multă vitamina B. Aceasta ajută la eliminarea stresului și binedispune, determinând producerea hormonilor fericirii – endorfinele. Adăugând vanilie peste zahărul normal, obținem pliculețele de zahăr vanilat.

Ce este, în schimb, zahărul vanilinat?

„Zahărul obținut din vanilină nu are aceleași proprietăți benefice. Vanilina este un produs sintetic, obținut prin procesare în fabrică. Mai este numit și ”imitație de vanilie” sau ”aromă de vanilie”. Nu există niciun motiv logic pentru care să îl cumpărați!

Este preparat din zahăr, sirop de porumb și alți îndulcitori similari, foarte ieftini și toxici. În concluzie, zahărul vanilinat are gust de vanilie, însă nu are nicio legătură cu ea,” notează unica.md.

Citește și:

Revista Presei