Nu mai mânca acest tip de iaurt seara! Poți avea mari probleme de sănătate pe termen lung

iaurt

Iaurtul este un aliment foarte sănătos și a fost introdus de specialiști în toate dietele încă din anii 50. Cei care au intoleranță la lactoză, desigur trebuie să evite consumul acestui aliment sau să opteze pentru branduri pe care organismul lor le suportă. Iaurtul se poate consuma oricând, însă nu este deloc recomandat seara.

Majoritatea optează pentru iaurturi cu fructe pentru a înlocui desertul, însă cele mai multe branduri adaugă foarte mult zahăr și conservanți, care crează probleme digestive serioase pe termen lung.

Pe termen scurt, se produce o inflamație a intestinelor care duce la balonare. Medicii nu recomandă iaurturile cu fructe la cină, iar dacă totuși nu puteți renunța la acest produs, se recomandă unul care să aibă sub 8 grame de zahăr.

Grijă mare la pericolele ascunse din iaurt

Este foarte important să citiți etichetele pentru a verifica dacă iaurtul pe care l-ați achiziționat face parte din alimentele procesate intens. Este indicat să căutați iaurturi care conțin zaharuri naturale, cu sub 10g de zahăr/porţie.

Când iaurtul este încălzit la peste 200 de grade C pentru a fi procesat, bacteriile benefice sunt ucise şi nu mai aduc nici un beneficiu organismului, spun și specialiștii csid.ro. Acelaşi lucru este valabil şi pentru toate produsele de tip cereale, granola, etc, care pretind să aibă în consistenţă iaurt. Toate conţin, de fapt, “iaurt” realizat dintr-o combinaţie de zahăr, ulei, praf de zer şi o cantitate aproape inexistentă de iaurt.

Revista Presei