Nu mai mânca acest tip de orez! Conține arsenic și este super toxic. Poți avea probleme mari de săntaate

de: Ana Toma
14 aug. 2020
Nu mai mânca acest tip de orez! Conține arsenic și este super toxic. Poți avea probleme mari de săntaate

Iubitorii de orez trebuie să știe acest lucru. Unul dintre cele mai preferate mâncăruri ale românilor ascunde detalii nebănuite. Puțini știu că orezul conține arsenic, o substanță extrem de toxică pentru organismul nostru. 

În cazul în care nu știai, pe cât de gustos este, orezul ascunde niște adevăruri sumbre. Studiile de specialitate scot la iveală faptul că orezul are un nivel nesigur de arsenic.

În același timp, un studiu a arătat că unul din cinci pachete de orez conține niveluri potențial dăunătoare ale substanței toxice, în timp ce altele au raportat îngrijorarea pentru nivelurile de arsenic din laptele de orez și orez pentru copii.

Astfel, un consum regulat de orez ar putea cauza probleme majore de sănătate. Potrivit specialiștilor, ingredientul toxic numit arenic este strâns legat de bolile de cancer.

Adevărul despre orez

Spre deosebire de alte culturi alimentare, orezul este cel care acumulează cel mai mult arsenic și este totodată cea mai mare sursă alimentară de arsenic organic, acest lucru făcându-l un produs extrem de toxic.

Pentru a evita probleme grave de sănătate, specialiștii le recomandă persoanelor care consumă orez în exces să rărească aceast aliment pe cât posibil.

Pe lângă orezul folosit ca și garnitură în felurile de mâncare principaă, trebuie evitate inclusiv cerealele pe bază de orez, siropul de orez sau suplimentele alimentare care conțin această aliment.