Nu mai mânca aceste alimente în timpul epidemiei de coronavirus. Este foarte periculos

alimente supermarket

Această perioadă este una foarte delicată pentru toți românii. pentru că stăm în casă, nutriționiștii au făcut mai multe recomandări de care ar trebui să ținem cont.

Este vorba despre alimentele pe care nu ar trebui să le consumi în plină epidemie de coronavirus. Pentru că nu putem face efort fizic, anumite produse ar trebui tăiate de pe listă.

Un nutriționist italian ne spune ce trebuie să consumăm.

Evitați produsele procesate

„Alimentele de evitat în timpul carantinei sunt cele procesate, adică exact ce majoritatea oamenilor tind să cumpere considerând că nu sunt ușor perisabile.

Acestea conțin ingrediente sintetice, precum agenți de intensificare a aromelor, coloranți, emulsifianți, îndulcitori artificiali și alți aditivi folosiți pentru a imita calitățile alimentelor proaspete. Pot conține acizi grași trans, adică grăsimi industriale capabile să reziste la temperaturi ridicate.

De asemenea, fac alimentele să reziste mai mult și să nu râncezească. Acizii grași trans nu sunt sănătoși, deoarece pot crește nivelul LDL (colesterolul „rău”), dar nu și HDL (colesterolul „bun”), crescând riscul de a dezvolta boli cardiovasculare”, explică nutriționistul Gianluca Mech, potrivit alistmagazine.ro.

Ce să nu cumpărați de la supermarket

Vedeta spune să evităm alimentele sărace în fibre și micronutrienți.

„Alimentele procesate sunt sărace în vitamine, fibre și alți micronutrienți esențiali. Printre acestea găsim: băuturile dulci și carbogazoase, gustările dulci ambalate, înghețata industrială, ciocolata, dulciurile industriale, pâinea, margarina, biscuiții industriali, prăjiturile și amestecurile pentru prăjituri, cereale „nenaturale” pentru micul dejun, băuturile energizante, băuturile de fructe cu adaos de zahăr sau îndulcitori artificiali, carnea procesată (cârnați), supele instant și multe altele”, ne îndeamnă Gianluca Mech.

Revista Presei