Nu mai mânca aceste alimente! Îți pot crea probleme cu glanda tiroidă și te poți îngrășa

11 iul. 2020
Nu mai mânca aceste alimente! Îți pot crea probleme cu glanda tiroidă și te poți îngrășa

Glanda tiroidă prezintă doi lobi conectați, fiind cea mai mare glandă endocrină din corp. De aceea, problemele cu glanda tiroidă trebuie luate foarte în serios și tratate corespunzător.

În primul rând, o persoană care are probleme la glanda tiroidă trebuie să fie foarte atentă la alimentele pe care le consumă. În acest sens, îți prezentăm în continuare 5 alimente pe care ar trebui să le eviți pe cât posibil:

1. Mâncărurile prăjite

Alimentele care au fost prăjite sunt extrem de bogate în grăsimi trans, care blochează efectele medicamentelor ce tratează afecțiunile glandei tiroide. Astfel, este de preferat să excludeți definitiv mâncărurile prăjite din alimentația de zi cu zi, acestea având un impact negativ asupra producerii hormonilor tiroidieni.

2. Soia

Dacă suferiți de hipotiroidie și luați medicamente pentru această afecțiune, soia se numără printre alimentele care poate afecta beneficiile medicamentelor. Recomandabil este să așteptați măcar patru ore după ce ați luat medicamentele pentru glandă, înainte de a consuma preparate din soia.

3. Gluten

„Glutenul contine gliadina, o proteina complet straina corpului omenesc. De aceea, in momentul consumului de gluten, sanatatea glandei tiroide este supusa unui anumit risc.

Tiroida prezinta o enzima care este foarte similara gliadinei – transglutaminaza, asa ca, atunci cand consumati gluten, sistemul imunitar ataca gliadina, insa ataca si transglutaminaza.

Cele doua avand similaritati, organismul nu pe poate distinge si le respinde pe amandoua deopotriva. Glanda tiroida poate suferi si 6 luni dupa consumul de gluten,” mentioneaza floaredetei.ro.

4. Zahăr

Dacă aveți probleme cu glanda tiroidă evitați produsele care conțin zahăr, mai ales pe acelea care conțin zahăr rafinat. Acest lucru este obligatoriu pentru menținerea unui nivel echilibrat al zahărului din sânge.

Mai mult decât atât, alimentele bogate în zahăr afectează funcția pancreasului și cauzează rezistența la insulină, punând astfel în pericol glanda tiroidă și producerea hormonilor tiroidieni.

5. Cafea

„Daca glanda voastra tiroida nu este sanatosa, atunci cafeaua ar trebuie sa fie ultima alternativa de dimineata. Consumul unei cantitati mici de cafea nu este neaparat unul periculos, insa cafeaua poate afecta glandele suprarenale atunci cand se face abuz,” adaugă topremediinaturiste.ro.