Nu mai mânca aceste dulciuri! Ce substanță periculoasă au în ele? Ar trebui interzise

Foarte puțini oameni rezistă dulciurilor, iar despre copii nici nu se mai pune problema. Totuși, ei sunt cei mai afectați. Dacă le oferim dulciuri de la o vârstă fragedă, aceștia vor avea probleme în timp. Nu trebuie să îi privați de tot, dar să alegeți dulciurile potrivite.

Dulciurile conți substanțe care ne pot face foarte mult rău. Una dintre aceste substanțe toxice este colorantul utilizat pentru a da culoare.

Aditivii

Aceștia provin din petrol – acel lichid galben extras din pământ din care se produce uleiul de motor şi benzină, scris csid.ro.

Aceste substanțe pot avea efecte secundare precum: hiperactivitate, cancer, reacţii alergice, obezitate, astm, diabet, hipoglicemie, afectarea organelor sau afectare cromozomială.

Cei mai utilizați coloranți alimentari sunt: Galben 5, Galben 6 şi Roşu 40, dar și Albastru 1, Albastru 2 şi Roşu 3. Aceștia pot conține substanţe chimice ce pot cauza cancer: benzidină, 4-aminobifenil şi 4-aminoazobenzen.

S-a descoperit faptul că o combinţie între Roşu 40, Galben 4, Galben 5, Roşu 2 şi alte vopsele din industria alimentară pot afecta negative sistemul nervos central. Aceștia pot provoca alergii, cancer sau ADHD, arată studiile.

Ce dulciuri ar trebui să evităm

M&M’s

Evită să consumi aceste bomboane sau să le dai copilului. Conțin toate tipurile de coloranți de mai sus.

Nu mai consumați snacks-urile bazate pe fructe sau batoanele de cereale umplute cu gemuri din fructe sau fructe confiate. Acestea pot conține Roşu 3 ( cunoscut şi ca E127), un colorant ce a fost interzis în industria cosmetică pentru că ar putea cauza tumori tiroidiene.

Cheetos

Acești pufuleți conțin Galben 6, un derivat al petrolului, dar şi substanţe artificale care potenţează gustul, precum metil benzoate şi etil metilfenidat. Ai putea avea probleme intestinale sau gastrită.

Mare atenție la sucurile carbogazoase și la bomboane!

Loading...

Revista Presei