Nu mai mâncaţi urzici dacă aveţi această boală! Pericolul este imens

mancare-de-urzici-cu-usturoi-i-mamaliga-pentru-zilele-de-post
sursa foto: wwromania.wordpress.com

Avertisment important al medicilor în această perioadă. Cu toate că urzicile sunt la mare căutare în aceste zile, doctorii trag un semnal de alarmă pentru persoanele care suferă de aceste boli. Ele nu ar trebui să consume urzici, deoarece le poate face foarte mult rău. Care sunt afecțiunile care te pot obliga să nu te atingi de această delicatese a primăverii.

Urzicile, la mare căutare

Chiar dacă în general se crede că urzicile sunt sănătoase, lucru care este în cea mai mare parte adevărat, mai ales că aceste plante, comestibile doar primăvara, când sunt proaspete și crude, conţin numeroase vitamine (A, B2, C, K), alături de un număr mare de amnioacizi și săruri minerale precum calciu, magneziu, fier sau siliciu. De asemenea, acestea conțin substanţe proteice, acid pantoteic, acid folic, amine, cetone, etc. Cu toate acestea, urzicile au și o listă consistentă de contraindicații pentru anumite persoane. Ce trebuie să aveți în vedere, pentru sănătatea voastră și a familiei, atunci când gătiți urzici.

Avertismentul medicilor cu privire la urzici!

Medicii atrag atenția că folosite în catităţi prea mari, urzicile pot duce la mărirea coagulabilităţii sângelui, fiind în special contraindicate persoanelor care au hipertensiune arterială, aterioscleroză, polipi, adenom testicular, ori hemoragie uterină provocata de fibroame şi mioame. Mai mult, la vârstnici poate agrava tromboflebita. De asemenea, din cauza acțiunii sale diuretice, consumul prelungit de urzici poate duce la un adevărat dezechilibru electrolitic. Cei care consumă în mod repetat plantă de urzică trebuie să fie atenți ca în dieta lor zilnică să fie destul potasiu. De asemenea, cercetările de laborator dovedesc că urzica determină contracțiile uterului, deci și femeile gravide ar trebui să limiteze pe cât se poate consumul de urzică.

Revista Presei