Nu mai puneți sare în mujdeiul de usturoi! De ce este greșit și ce problemă gravă vă poate provoca

07 iun. 2020
Nu mai puneți sare în mujdeiul de usturoi! De ce este greșit și ce problemă gravă vă poate provoca

Mujdeiul de usturoi se prepară pe aceste meleaguri din cele mai vechi timpuri și există 1001 variante și combinații diferite. Însă, în orice mod v-ar plăcea să-l preparați, un lucru e sigur: Trebuie să încetați să mai adăugați sare în mujdei, întrucât crează o reacție chimică extrem de periculoasă pentru sănătatea voastră.

In interiorul usturoiului există două substanțe – aliin și alinoza – care sunt despărțite de o membrană fină. În momentul pisării usturoiului, membrana în cauză se sparge, astfel încât cele două substanțe vor interacționa și forma alicina – un nutrient extrem de puternic ce acționează ca antibiotic.

Alicina, cea mai puternică substanță din componența usturoiului, influențează tensiunea arterială, nivelul de insulină și trigliceridele. De asemenea, alicina scade apetitul alimentar și ajută la pierderea în greutate.

„Însă pentru ca alicina să fie benefică pentru corp, nu trebuie să punem sare în mujdeiul de usturoi, spun specialiștii, pentru că i se distrug pe loc și ireversibil enzimele și, în loc să ne fie de ajutor, substanța formată atacă un alt grup de enzime din organismul nostru”, avertizează topremediinaturiste.ro.