Nu mai purta acest tip de blugi! Poți face cancer. Cât de periculoși sunt

10 apr. 2020
Nu mai purta acest tip de blugi! Poți face cancer. Cât de periculoși sunt

Nu mai purta acest tip de bulgi! Sunt extrem de periculoși pentru sănătatea noastră, mai ales a femeilor, spun specialiștii.

Este vorba despre blugii strâmți. Aceștia provoacă mai multe probleme de sănătate.

Specialiștii spun că pun presiune în partea inferioară a abdomenului, ceea ce determină migrarea acidului gastric spre esofag, provocând arsuri la stomac.

În timp, aceștia pot provoca inflamații, ulcer și chiar la cancer esofagian, avertizează Richard Bricknell, directorul Bristol Physiotherapy Clinic, după cum relevă The Daily Mail.

Ce se întâmplă cu stomacul?

Medicul spune că o contracție artificială a stomacului împiedică degajarea completă a diafragmei în timpul respirației, ceea ce poate provoca hiperventilație, atacuri de panică și incontinență pe fond de stres.

Blugii pot crește riscul de tulburări numite meralgia paresthetica, adică afectează nervii de la nivelul pelvisului până la coapsa din exterior, în urma căreia apare senzația de durere inghinală, arsură, furnicături și amorțire.

Ce pățesc bărbații?

Cei care poartă blugi strâmți pot face hernie sau se pot alege cu micoze.

Și lenjeria de corp, în special cea fabricată din materiale sintetice care nu lasă aerul să circule și păstrează umiditatea, poate face la fel de mult rău. Poate provoacă cistita la femei, iar la bărbați infertilitatea.

Pot crește riscul de a dezvolta varice.

Trebuie să evitați acrilul, poliesterul, acetatul de celuloza, vascoza.