Nu mai văd niciun ban la pensie! Lovitură grea pentru pensionarii din România

pensie

Violeta Alexandru a făcut, vineri, noi declarații despre dublarea alocațiilor, dar și despre majorarea pensiilor, în condițiile în care epidemia de coronavirus a făcut ravagii în economie.

Ministrul Muncii a precizat că va face tot posibilul ca pensiile să crească.

”Cu privire la pensii și alocații am fost întrebată în ultima perioadă cum este posibil să afirm că ele vor fi dublate, respectiv că pensiile vor crește în cuantumul prevăzut de lege.

Şi o să vă răspund foarte direct, pentru că rolul meu ca ministru al Muncii este să fac tot ce este posibil ca acest lucru să se întâmple. Sunt parte a unei echipe guvernamentale care face tot ce este posibil ca acest lucru să se întâmple.

Sigur că văd și eu, nu sunt decuplată de realitate, ce se întâmplă în economie, ce se întâmplă în acest moment în societate.”, a declarat, vineri, ministrul Muncii.

Cresc pensiile?

Momentan, oficialul a declarat că nu știe dacă oamenii vor beneficia de mai mulți bani la pensie. Totul depinde de cum ne vom reveni după această pandemie.

”Nu dispun de aceste informații și până în momentul în care ele vor fi certificate de situația, de evaluarea pe care Ministerul Finanțelor o va face cu privire la încasările la buget, nu-mi voi schimba declarația, pentru că sunt în această poziție, pentru a lupta astfel încât oamenii să beneficieze de toate drepturile de care au dreptul prin lege.

Văd și eu ce se întâmplă în economie, urmăresc ca și dumneavoastră evoluția lucrurilor.

 

Vă asigur că suntem oameni responsabili și că gestionăm această criză doar în măsura în care sunteți alături de noi și veniți în acest efort, astfel încât să trecem cât mai ușor peste ea, să revenim la normalitate, să facem o evaluare a situației pe care o avem și să discutăm atât despre măsuri de relansare a economiei, cât și despre adaptarea tuturor măsurilor necesare la situația pe care o vom avea în acel moment”, a mai punctat ministrul, menționând că, pe măsură ce vor apărea noutăți în acest sens, le va face publice fără întârziere.

Revista Presei