Nu mânca niciodată aceste tipuri de pește! Foarte puțini români știu acest lucru

13 feb. 2020
Nu mânca niciodată aceste tipuri de pește! Foarte puțini români știu acest lucru

În general, peștele este recomandat pentru consum, pentru că are mult fosfor și ajută incredibil de mult activitatea cerebrală, în special la copii. Sunt însă anumite tipuri de pește pe care e bine să nu le consumați. Este vorba, în special, despre peștele oceanic. Chiar dacă, de cele mai multe ori, este considerat un produs de lux, de cele mai multe ori, peștele provenit din ocean este foarte dăunător. 

1. Somn din import

Majoritatea somnului din import de pe piaţă provine din Vietnam, ţară care este recunoscută pentru utilizarea antibioticelor în crescătorii. Se recomandă în schimb, peştele de producţie internă sau crapul asiatic.

2. Cod de Atlantic

Pentru că a fost declarat pe cale de dispariţie, codul de Atlantic a fost pus pe lista speciilor protejate de autorităţi. Este recomandat, în schimb, codul de Pacific.

3. Calcan de Atlantic

Că şi codul, calcanul de Atlantic a fost trecut pe lista speciilor protejate, întrucât numărul lor a ajuns la mai puţin de 1% din cantitatea sustenabilă pentru pescuitul pe termen lung. Este recomandat, în schimb, halibutul sau somnul.

4. Somon de Atlantic

Iată un alt peste trecut pe lista celor protejaţi. Majoritatea somonilor de Atlantic au fost contaminaţi de peştii din crescătorii, ceea ce a contribuit la decimarea lor. Este recomandat, în schimb, somonul sălbatic de Alaska.

5. Rechin

Rechinul se află în vârful lanţului trofic, deci există un pericol destul de mare ca peştele să fie contaminat cu mercur. Mai mult decât atât, numărul rechinilor este în continuă scădere, ceea ce pune în pericol ecosistemul. Sunt recomandaţi, în schimb, halibutul de Pacific şi macroul de Atlantic.

6.Tonul de Atlantic

Studiile arată faptul că tonul de Atlantic este puternic contaminat cu mercur. În plus, este pe cale de dispariţie, fiind trecut pe lista peştilor protejaţi. Puteţi opta în schimb pentru ton din Canada, care înregistrează un nivel mai scăzut de mercur.