Nu mâncați această parte din banană! Este extrem de toxică! Descoperire de ultim moment

140305125837-chopped-bananas-horizontal-large-gallery

Atenţie, cercetătorii au descoperit că o parte importantă a bananei, pe care mulţi oameni o consumă, este de fapt toxică. Urmând exemplul maimuţelor oamenii de ştiinţă au aflat motivul pentru care aceste animale, considerate printre cele mai inteligente de pe planetă, desfac fructul de banană invers, de la coadă, nu din vârf.

Substanțe toxice în fructul exotic preferat de toţi românii

Speciliştii în nutriţie au descoperit faptul că bananele conțin în vârful lor o acumulare de substanțe toxice, periculoase pentru organism, motiv pentru care aceste fructe ar trebui decojite, întocmai precum o fac maimuţele, de la coadă. Astfel, se poate consuma în continuare tot fructul, fără vârful toxic şi negru care de cele mai multe ori este amar. Se pare că primatele decojesc mereu banana de la coadă, nu din vârf, chiar dacă este mai dificil, doar pentru a evita să înghită şi partea toxică.

Ce au mai descoperit cercetătorii cu privire la banane?

Surprinzător este faptul că cea mai mare parte a substanţelor nutritive din banane se găsesc de fapt în partea pe care o aruncăm, adică în coajă. Aceasta conţine numeroase substanţe probiotice, alături de alte substanţe folositoare organismului, cum ar fi luteina, ce ajută la îmbunătăţirea vederii şi sănătăţii ochilor, alături de potasiu şi triptofan, care stimulează producţia de serotonină. Beneficiile şi proprietăţile benefice ale bananelor pentru sănătate sunt incontestabile. Acest fruct tropical este bogat în nutrienţi şi sărac în sodiu, motiv pentru care ajută la păstarea unei tensiuni arteriale sănătoase. Mai mult, oferă protecţie şi împotriva accidentelor cerebral vasculare.

Revista Presei