Nu neglija aceste semne! Un celebru medic avertizează. Diferența dintre alergie și COVID-19

raceala-gripa-800×500

Pe lângă pandemia de COVID-19, alergiile sunt în plină dezvoltare la început de toamnă, iar cele mai multe persoane au tendința de a confunda cele două afecțiuni, având în vedere simptomele asemănătoare. Alergologul Poliana Leru ne spune care este diferența dintre siptomele de COVID-19 și simplele alergii.

Alergologul Poliana Leru a vorbit la Antena 3 despre diferența dintre alergie și coronavirus, iar în opinia specialistului, situația este extrem de dificilă având în vedere asemănările dintre cele două afecțiuni.

”Este prima dată când avem simultan o epidemie de viroză respiratorie și suntem în plin sezon de alergie la ambrozie, în perioada de vârf. Este o situație deosebită și dificilă”, a spus medicul alergolog Poliana Leru.

Potrivit specialistului, singurul simptom care face diferența între COVID-19 și alergii în reprezintă febra. Poliana Leru susține că atunci când o persoană dezvoltă o alergie, nu se va confrunta niciodată cu o temperatură crescută.

”În primele zile, pentru cei care nu se știu cu alergii, se poate crea o confuzie dacă au simptome nazale de tip strănut, prurit, curgerea nasului.

Primul semn distinctiv este febra. La pacienții cu COVID febra apare în peste 70% din cazuri. În același timp, pacienții cu COVID au o stare generală modificată, o astenie, au manifestări generale dincolo de cele nazale astfel încât mai mult decât în primul moment nu se poate confunda”, a precizat medicul.

Când apar durerile de cap 

Specialistul a mai subliniat faptul că în cazul alergiilor, durerea de cap ar putea apărea treptat și în niciun casc brusc, ca în cazul infectării cu noul coronavirus.

”Durerea de cap la pacientul cu rinită alergică este un semn când apare din nou sinuzită, dar manifestările se instalează progresiv. Nu sunt brusc instalate cum se întâmplă la COVID. Pierderea mirosului este o consecință a afectării sinusale, nu se întâmplă brusc în alergii cum se întâmplă în COVID”, a mai adăugat alergologul Poliana Leru.

Revista Presei