Nu vă uitați spre lună în seara aceasta! Astrologii avertizează: ce rău vă puteți face singuri

Seara de 10 ianuarie pare a fi una extrem de specială, dar nu neapărat în sens pozitiv. Profesorul Radu Ștefănescu, specialist în astrologie, cel care prezintă zilnic horoscopul pentru Capital și Evenimentul Zilei, explică ce înseamnă eclipsa de lună de astăzi din punct de vedere al astrelor. 

Pe scurt, cei care vor privi spre cer în seara aceasta își vor alunga ursitul, deci cel mai bine este să evitați tentația de a admira eclipsa care va avea loc în seara aceasta.

Fenomenul astronomic care va avea loc astăzi debutează la ora 19:08 (intrarea în penumbră) şi se va încheia la ora 23:12 (cu ieşirea completă din penumbră). Faza maximă a eclipsei are loc la ora 22:10 când aproape tot discul Lunii se va afla în penumbra Pământului. Pentru că penumbra nu este foarte întunecată, vom putea observa doar o reducere în strălucire a Lunii, şi poate doar o modificare de colorit, din culoarea ei obişnuită într-un gălbui, scrie astro-urseanu.ro.

Când va avea loc următoarea eclipsă

Următoarea eclipsă de Lună, care va fi vizibilă şi din ţara noastră, se va produce în doar câteva luni, mai exact pe 5 iulie 2020 şi este tot prin penumbră, conform Agerpres.

De când s-a format Luna, în urmă cu aproximativ 4,5 miliarde de ani, ea se îndepărtează de planeta noastră (cu aproximativ patru centimetri pe an). În perioada de rotaţie a satelitului în jurul Pământului, care durează aproximativ 29 de zile şi jumătate, se disting patru faze: Lună Nouă, Primul Pătrar, Lună Plină, Ultimul Pătrar.

Cercetătorii de la NASA spun că avem două-patru eclipse de Soare în fiecare an, în timp ce eclipsele de Lună sunt mai puţin frecvente, așadar chiar dacă cerul de astăzi este foarte tentant, dacă nu sunteți căsătorit, este mai bine să priviți în altă parte.

 

Loading...

Revista Presei