Numărul de accidente de bicicletă și scuter a crescut în Paris, din cauza grevelor ce au paralizat transportul în comun

19 dec. 2019
Numărul de accidente de bicicletă și scuter a crescut în Paris, din cauza grevelor ce au paralizat transportul în comun

Numărul de accidente și răniri a crescut pentru cicliștii și conducătorii de scuter din Paris, cu peste un sfert, din cauza grevei împotriva reformei pensiilor, paralizând sistemul de transport în comun al capitalei, conform cifrelor Ministerului de Interne francez.

Navetiștii din Paris au fost nevoiți să se bazeze pe metode alternative de transport în ultimele două săptămâni, incluzând închirierea unei mașini, sau folosirea bicicletelor și a scuterelor pentru a călători în capitală.

Această situație a dus la mărirea numărului de accidente care au implicat biciclete, scutere electrice și motociclete. Conform cifrelor obinute de la Ministerul de Interne de către Euronews, media a fost de 131 de astfel de accidente pentru fiecare dintre primele două săptămâni ale lunii.

Aceasta reprezintă o creștere de 31% a mediei săptămânale pentru luna dinaintea grevelor.

Numărul de răniri a crescut cu 26%, media fiind de 140 de persoane rănite în fiecare dintre ultimele două săptămâni.

Dintre aceste 140 de persoane rănite, 52 de persoane au suferit răniri ce au survenit în urma accidentelor de motocicletă (+20%), 35 de persoane rănite au fost pietoni (+34%), 22 de persoane au fost implicate în accidente de bicicletă (+144%), iar 4 persoane au fost rănite în urma accidentelor ce au implicat skateboard-uri, role, și scutere (+100%).

Ca rezultat, 17 persoane au necesitat spitalizare – cu 13% mai mult decât media săptămânală din noiembrie.

Grevele în curs de desfășurare împotriva reformei pensiilor, ce a început pe 6 decembrie, au paralizat transportul în comun, compania feroviară SNCF avertizând populația să se ferească de stațiile de tren suprapopulate, din motive de securitate.

Trenurile de navetă subterane și suburbane încă erau „perturbate sever” în ziua de joi, cu mai puțin de un tren din trei circulând pe majoritatea liniilor.

Haosul s-a răspândit și pe șosele, cu ambuteiaje pe o distanță mai mare de 600 de km, înregistrate în zona Ile de France la ore de vârf, timp de câteva zile, conform site-ului Sytadin.