Nutriționiștii spun adevărul despre ouăle fierte! Specialiștii distrug un mit vechi. Mai exact, cei care au spus că nu este bine dă mâncăm ouă fierte s-au înșelat amarnic!
Aceștia spun că ouăle fierte nu ar trebui să lipsească de pe masa noastră. Un ou fiert conține multe vitamine, aminoacizi şi minerale.
Iată ce conține:
– 77 de calorii;
– 0,6g de carbohidraţi;
– 5,3g de grăsimi totale;
– 2g de grăsimi mononesaturate;
– 1,6g de grăsimi saturate;
– 212mg de colesterol;
– 6,3g de proteine;
– 6% din necesarul zilnic de vitamina A;
– 15% din necesarul zilnic de vitamina B2 (riboflavină);
– 9% din necesarul zilnic de vitamina B12;
– 7% din necesarul zilnic de vitamina B5 (acid pantotenic);
– 9% din necesarul zilnic de fosfor;
– 27% din necesarul zilnic de colină;
– 22% din necesarul zilnic de seleniu.
Nutriționiștii spun că ouăle conțin și calciu, vitamina D şi zinc. Acestea le regăsim în gălbenuș, în timp ce albușul conține proteină.
Cei care merg la sală și fac efort, au nevoie de proteine. Astfel, aceștia pot consuma liniștiți albuș de ou. Acesta susţine masa musculară, fortifică oasele şi produce hormoni şi enzime digestive în cantităţile optime.