O altă boală face ravagii în România. Sunt confirmate aproape 20.000 de cazuri

21 apr. 2020
O altă boală face ravagii în România. Sunt confirmate aproape 20.000 de cazuri

O altă boală face ravagii în România. Institutul pentru Sănătate Publică din România a anunțat că sunt confirmate aproape 20.000 de cazuri, iar pericolul este chiar mai mare în această perioadă, pentru că rata vaccinării a scăzut din cauza crizei din sănătate. 

Un număr de 55 de cazuri noi de rujeolă au fost înregistrate în România în ultimele zile, numărul total al îmbolnăvirilor ajungând la 19.756, anunţă Centrul Naţional de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile al Institutului Naţional de Sănătate Publică.

Potrivit site-ului INSP, numărul total de cazuri confirmate cu rujeolă în România raportate până la data de 10 aprilie este de 19.756, din care 64 de decese.

Cazurile de rujeolă raportate săptămânal au avut debutul în urmă cu 2 – 4 săptămâni; confirmarea şi clasificarea unui caz durează în medie 3 săptămâni, precizează INSP.

Rujeola (pojarul) este o boală infecţioasă care adesea duce la complicaţii.

România, pe locul al 4-lea în Europa

România se afla pe locul al 4-lea din Europa la numărul de cazuri de rujeolă raportate în ultimul an, potrivit unui raport realizat în luna septembrie de Centrul European de Prevenire şi Control al Bolilor.

La nivel mondial, numărul cazurilor semnalate a crescut de trei ori faţă de perioada 1 ianuarie – 31 iulie 2018 (129.239), fiind raportate 364.808 de cazuri.

Cele mai multe cazuri au fost înregistrate în Republica Democratică Congo, Madagascar şi Ucraina. Statele Unite au inventariat, la rândul său, cel mai mare număr de cazuri de rujeolă din ultimii 25 de ani.