O boală devastează România, chiar acum! Mii de noi cazuri înregistrate în ultima perioadă

Gripa a pus stăpânire pe România. Mii de cazuri de copii au fost diagnosticați în ultima perioadă, iar autoritățile au declarat stare de epidemie. 

Primarul general, Gabriela Firea, a declarat că au fost diagnosticate peste 4.600 de cazuri de gripă sezonieră la copii raportate de cabinetele medicale şcolare din sistemul de învăţământ de stat.

„Avem deja diagnosticate peste 4.600 de cazuri de gripă sezonieră la copii. Toate aceste raportări sunt primite de la cabinetele medicale şcolare, deci ele prezintă situaţia la zi din şcolile de stat”, a spus Firea, la Comandamentul de iarnă de la Municipalitate.

Ea a menţionat că la Spitalul Victor Babeş au fost diagnosticate 629 de cazuri gripă sezonieră doar în luna februarie, iar la Institutul Matei Balş 147 în 24 de ore.

Peste 7.000 de îmbolnăviri şi 18 decese

A fost declarată epidemie de gripă în România. Până acum s-au înregistrat peste 7.000 de cazuri de gripă, anunţă Centrul Naţional de Supraveghere şi Control al Bolilor.

18 decese au fost înregistrate în acest sezon, opt dintre aceste survenind numai în ultima săptămână.

Anul trecut a fost declarată epidemia după ce şi-au pierdut viaţa 48 de români.

În ultima săptămână au fost raportate 7.022 de gripă la nivelul întregii ţări, un număr aproape dublu faţă de cele raportate în săptămâna precedentă (3.645) şi faţă de cele raportate în aceeaşi săptămână a anului precedent (3.455 cazuri).

Ultimele două persoane care au decedat din cauza gripei sunt un copil de un an şi şase luni din judeţul Neamţ şi o femeie de 49 de ani din judeţul Mureş.

În ambele cazuri, s-a confirmat infectarea cu virus gripal tip A, subtip (H1)pdm09.

Loading...

Revista Presei