O găsești în orice piață! Planta minune care poate opri căderea părului

25 feb. 2020
O găsești în orice piață! Planta minune care poate opri căderea părului

Căderea părului este o problemă des întâlnită în ultima perioadă și din ce în ce mai multe persoane caută tratamentul perfect pentru această grijă care poate afecta starea de bine și sănătatea în general. Se pare că secretul a fost mereu chiar sub nasul nostru și se găsește aproape în orice piață sau supermarket.

Cauzele căderii părului sunt multiple, iar tratamentele anti-cădere sunt de multe ori scumpe și ineficiente. Cu toate acestea, se pare că există o plantă, disponibilă proaspătă în piețe, care, cu ceva răbdare și perseverență pare să prevină căderea părului. Data viitoare când mergi la piață poți cumpăra și o legătură de rozmarin proaspăt sau chiar un ghiveci cu o plată de rozmarin pentru a începe acest tratament natural imediat.

Rozmarinul, planta minune împotrivă căderii părului

Se pare că rozmarinul, prin proprietățile sale, este un tratament extrem de bun împotriva căderii părului. Mai mult, acest decoct îl poate face și să crească mai repede, nu doar să îi împiedice căderea. Astfel, după ce ați cumpărat rozmarinul proaspăt, acesta trebuie tăiat foarte fin. Pentru o cană de apă fiartă aveți nevoie de aproximativ două lingurițe de rozmarin tocat. La fel ca la orice alt ceai, după ce apă dă în clocot se pun plantele în ibric și se lasă la infuzat, acoperit, timp de 15-20 de minute, până ajunge la o temperatură acceptabilă pentru scalp.

Cum funcționează

După ce ai terminat de infuzat, lichidul trebuie strecurat și folosit pentru un masaj al scalpului în loc de șampon. Este indicat să stai cu el cel puțin două ore în cap, efectele fiind chiar mai bune dacă dormiți o noapte cu acest ceai în păr, asta în cazul în care nu sunteți deranjat de mirosul de rozmarin. Astfel de măști din plante aplicate odată sau de două ori pe săptămână pot avea efecte benefice pentru păr și pot împiedica căderea lui. Puteți folosi soluția într-o sticlă cu pulverizator pentru o aplicare facilă.