O nouă autostradă în România! E o chestiune de timp până va fi deschisă

08 nov. 2019
O nouă autostradă în România! E o chestiune de timp până va fi deschisă

Veste bună pentru toată România. Ministrul Transporturilor susține că vom putea circula anul acesta pe autostradă de la Sibiu la Nădlac, adică până la ieșirea din țară. 

Noul ministru al Transporturilor a declarat la Digi24 că până la finalul anului va fi deschis traficului și lotul 3 al Autostrăzii Lugoj-Deva, între Ilia și Holdea. Este vorba de 21 de kilometri de autostradă.

„Astăzi vă spun foarte clar, pe Autostrada Lugoj-Deva, lotul 3 – 21,1 kilometri, putem discuta de anul 2019 ca o certitudine, în condițiile în care finalizăm expertiza pe poduri, se finalizează lurările la podul peste Mureș și putem să discutăm de darea în trafic a celor 21 de kilometri de autostradă, împreună cu nodul Holdea, astfel încât românii să poată circula pe autostradă de la Sibiu la Nădlac în anul 2019”, a explicat ministrul Lucian Bode, la Digi24.

Autostrada cu probleme 

Ministrul Bode a invocat calitatea proastă a lucrărilor. În replică, spaniolii care au lucrat aci au spus că lucrările sunt conforme, iar cei 21 de kilometri de autostradă pot fi deschiși traficului.

În final, lucrările au fost acceptate de CNAIR care le-a achitat 94% din valoarea contractului de aproape 580 de milioane de lei.