O nouă boală face ravagii în China! Risc enorm de răspândire. Care sunt simptomele: bacteria a fost scăpată dintr-un laborator

boala
Photo by CDC on Unsplash

Întreag mapamondul este cu ochii pe China în această perioadă. După ce COVID-19 a pornit din această țară și s-a răspândit peste tot, acum o nouă boală face ravagii, iar riscul de a se transmite peste granițe este enorm.

În acest moment, peste 3.000 de persoane din China au fost diagnosticate bruceloză după în urmă cu un an o bacterie periculoasă a fost scăpată dintr-un laborator care folosea dezinfectanți expirați, au transmis autoritățile din domeniul sănătății, conform CNN.

Fabrica de produse farmaceutice Zhongmu Lanzhou, care producea vaccinuri împotriva brucelozei pentru uz animal este responsabilă pentru noua epidemie.

Autoritățile au testat până în prezent, în total 21.847 de persoane în provincia Gansu, care are o populație de 2,9 milioane de locuitori, iar alte 1.401 de persoane au fost confirmate pozitiv. Din fericire, această boală nu a provovat și victime.

În mod normal, oamenii se pot infecta cu bruceloză – cunoscută și ca febra de Malta – intrând în contact cu animale, cum ar fi oi, capre, vaci sau cămile infectate cu bacteria Brucella, potrivit experților. Cel mai frecvent se contactează boala consumând produse lactate nepasteurizate sau crude, dar oamenii se pot îmbolnăvi și inspirând bacteria.

Ce simptome are bruceloza

Simptomele sunt destul de severe: febră, transpirație excesivă, dureri de cap, oboseală generală și durere la nivelul mușchilor și articulațiilor. Seamănă puțini cu cele provocate de coronavirus.

Primele cazuri de infectare cu bruceloză au apărut în noiembrie, dar până în decembrie erau deja 181 de angajați ai instututului infectați cu această bacterie, ceea ce arată un ritm accelerat de răspândire.

Alte infecții au apărut în rândul studenților și al personalului de la Universitatea Lanzhou, iar focarul s-a răspândit chiar în provincia Heilongjiang din partea de nord-est a țării.

Autoritățile chineze au demarat o anchetă și au ridicat licențele de funcționare ale fabricii, precum și aprobările pentru producerea a două vaccinuri anti-bruceloză.

În februarie, conducerea fabricii a transmis că a „pedepsit aspru” opt persoane care au fost considerate responsabile pentru situație.

Revista Presei