O nouă lege a salarizării în România. Cum se vor acorda bonusurile de acum

de: Ana Toma
05 mart. 2021
O nouă lege a salarizării în România. Cum se vor acorda bonusurile de acum

După pensii și salarii înghețate, bugetarii primesc o nouă lovitură. Premierul Florin Cîțu a anunțat implementarea unei noi legi a salariizării, conform căreia, bonusurile se vor acorda diferit odată cu intrarea îei în vigoare.

Premierul Florin Cîțu își dorește schimbări majore în sistem, iar primul pas este implementare unai noi legi a salarizării, care, potrivit premierului va oferi indicatori de performanță pentru oameni și va ajuta la definirea remunerației, în funcție de performanețe prestate de fiecare angajat în parte.

Bonusuri doar pentru oamenii care merită premiați

Florin Cîțu a mai subliniat faptul că în sectorul buget există oameni care merită să fie premianți, iar banii pot ajunge la ei, doar dacă vor exista aceste criterii de peformanță cu adevărat.

”Venim cu o lege a salarizării nouă. Acolo se va lucra la modul în care vor fi distribuiţi aceşti bani. Aceşti 110 miliarde de lei vor fi distribuiţi pe criterii de performanţă.

Oamenii vor avea indicatori de performanţă pe care îi vom face împreună cu companii, de multe ori va trebui să luăm companii din sectorul privat care să ne ajute să definim aceşti indicatori şi oamenii vor fi remuneraţi în funcţie de performanţe. Cred că în sectorul bugetar sunt oameni buni care (…) trebuie premiaţi”, a spus premierul.

Salariul minim nu mai există

Premierul a vorbit și despre salariul minim din România. Conform acestuia, în sectorul public nu se mai pune problema de existența unui salariu minim, ci mai degrabă de un reper în evaluarea veniturilor în zona bugetară.

”În sectorul public nu cred că mai există un salariu minim. Nu cred că mai găseşti salariu minim în sectorul public. De aici ar trebui să începem”, a spus Cîţu.

Florin Cîțu nu este singurul care a vorbit despre legea salarizării. Raluca Turcan a precizat că își dorește un cadrul unitar de salarizare echilibrat, motiv pentru care, este nevoie de o schimbare.

Ministrul Muncii mărturisește că este nevoie ca sporurile să fie acordate doar pentru anumite categorii profesionale, din diverse motive cum ar fi motivarea angajaților.

“După ce s-a stabilit un cadru unitar de salarizare relativ echilibrat, excepţiile au ajuns să devină regulă şi dintr-un context legal în care în sistemul bugetar există o anumită aşezare pe grilă, cu un salariu minim, cu un salariu maxim şi sporurile să fie acordate fie pentru o anumită categorie profesională, fie pentru a motiva angajaţii, am ajuns ca prin lobby făcut în Parlament ca diferite categorii profesionale să apară cu excepţii de la regula stabilită pentru toţi bugetarii”, a spus raluca Turcan.