Toggle Menu
  1. Home/
  2. News/

O noua minivacanta pentru romani! 5 zile libere de Sf. Maria!

  1. Home/
  2. News/

Anul 2018 a fost unul cu mai multe minivacante decat de obicei. De la inceputul anului am beneficiat de trei: vacanta de Anul Nou, vacanta de Paste si vacanta de 1 mai.

ReclamaIn fiecare an, pe data de 15 august, romanii o sarbatoresc pe Sf. Maria. Anul acesta sarbatoarea cade intr-o zi de miercuri, iar dupa lungi dezbateri, Guvernul a decis ca este timpul pentru o noua minivacanta pentru bugetari, astfel: zilele de 16 si 17 august sunt declarate libere pentru a se face punte cu ziua nationala libera, 15 august, iar cu aceasta ocazie romanii se vor odihni. Anuntul a fost facut de Viorica Dancila: “Avem astazi o veste buna si pentru angajatii din sectorul public. Vor avea o mica vacanta in a doua parte a lunii august, pentru ca ziua de 15 august, Adormirea Maicii Domnului, este zi libera, stabilim ca si 16 si 17 august sa fie zile nelucratoare.”

Codul Muncii stabileste, in prezent, urmatoarele sarbatori legale, in care nu se lucreaza:1 si 2 ianuarie – Anul Nou;24 ianuarie – Ziua Unirii Principatelor Romane;
Vinerea Mare si primele doua zile de Paste;1 Mai – Ziua Muncii;1 Iunie – Ziua Internationala a Copilului;
prima si a doua zi de Rusalii – 27 -28 mai;
15 August – Adormirea Maicii Domnului;30 Noiembrie – Sfantul Andrei;1 Decembrie – Ziua Internationala a Romainiei;25 si 26 Decembrie – Craciunul.
Este de precizat ca aceasta zi libera nu se va acorda in cazul in care activitatea nu poate fi intrerupta datorita caracterului procesului de productie sau specificului activitatii, spre exemplu unitatile sanitare sau a celor de alimentatie publica. Sarbatorile legale in Romania sunt zile declarate prin lege ca fiind nelucratoare, altele decat Sambata si Duminica. Salariatii care lucreaza in astfel de unitati au drept de compensare a acestora cu timp liber acordat corespunzator in urmatoarele 30 de zile sau acordarea unui spor salarial de minimum 100% din salariul de baza.

ReclamaLoading...

Andru