O nouă utilizare extraordinară pentru bicarbonatul de sodiu: Puneți în cadă, înainte de baie. Ce efecte miraculoase are

21 aug. 2020
O nouă utilizare extraordinară pentru bicarbonatul de sodiu: Puneți în cadă, înainte de baie. Ce efecte miraculoase are

Bicarbonatul de sodiu este un produs cu multiple întrebuințări, de la gătit și până la dezinfectat suprafețe. Astăzi, vă prezentăm însă o întebuințare mai puțin cunoscută a bicarbonatului de sodiu.

Bicarbonatul de sodiu, efecte miraculoase pentru îngrijirea pielii

„Pulberea albicioasă poate fi adăugată în cantități moderate, de maximum 3 lingurițe/o ceșcuță, în apa din cadă, înainte de a face baie. Este o metodă foarte simplă de îngrijire care dă rezultate imediate, anume pielea va deveni în câteva zile de la utilizare mult mai netedă și catifelată. Trucul este benefic și pentru eliminarea toxinelor din organism, având efecte detoxifiante. De asemenea, stimulează și imunitatea,” notează Impact.ro.

Bombe efervescente pentru baie. Ingrediente:

  • 2 părți bicarbonat de sodiu
  • o parte acid citric
  • o parte amidon de porumb
  • o parte sare – de mare, epsom, Himalaya
  • apă
  • ulei – la 300 g compoziție este nevoie de doar câteva picături de ulei
  • colorant

Mod de preparare:

„Pentru a realiza amestecul de bază este nevoie să amesteci bicarbonatul și pulberea de acid citric într-un vas mare. Transferă 1/2 cești din amestecul obținut de bază într-un castron mediu și contopește cu ingredientele uscate. Într-un castron mic, combină 6 picături de ulei esențial la alegere cu picăturile de colorant alimentar.

Toarnă amestecul în castronul care conține jumătatea de ceașcă de amestec de bază și combină totul. În continuare, trebuie să adaugi amestecul în matriță, folosind mănuși de cauciuc. Lasă bombele de baie în suport să se fixeze timp de cel puțin 24 de ore. După ce s-au întărit, întoarce fiecare formă și bate-o ferm o dată pe o suprafață plană, apoi scoate ușor bombele de baie.

Bicarbonatul de sodiu este o pulbere albă care, la încălzire (peste 65 de grade Celsius), se descompune în carbonat de sodiu, dioxid de carbon și apă. Datorită acestei priorități se folosește ca praf de copt și la fabricarea extinctoarelor cu dioxid de carbon,” adaugă Impact.ro.