O rețetă de vis: Cel mai bun sos pentru friptură și paste: sos de usturoi cu unt. Vezi cât de simplu se prepară și ce truc trebuie să folosești

13 sept. 2020
O rețetă de vis: Cel mai bun sos pentru friptură și paste: sos de usturoi cu unt. Vezi cât de simplu se prepară și ce truc trebuie să folosești
Photo by Yogesh Pedamkar on Unsplash

Sosul nu se află în centrul atenție la o masă, însă rolul acestuia este să potențeze mâncarea. Totuși, vă prezentăm astăzi o rețetă de sos de usturoi cu unt despre care invitații voștri își vor aminti cu plăcere multă vreme după ce s-au ridicat de la masă.

Acest sos va putea fi folosit atât la paste și fructe de mare, cât și la friptura de porc sau de pui, având avantajul că este și ieftin de preparat, dar și ușor de făcut.

Cum se prepară sosul de usturoi cu unt?

„Untul (de preferat nesarat) trebuie sa fie topit, eventual presat cu furculita.

Usturoiul se piseaza pana devine o pasta (se pun cca 4 catei de usturoi dar, dupa gust, mai puteti adauga).

Ulei de masline.

Puneti verdeata: busuioc, oregano, patrunjel, piper sau marar, in functie de preferinte.

Intr-un bol se pun toate ingredientele de mai sus astfel incat, amestecate, sa se obtina o pasta. Apoi puneti un pic de sare. Puteti amesteca cu mana sau puteti folosi un blender.

Dupa obtinerea pastei, sosul se pune la rece.

Cantitatea de ulei e orientativa,” notează aflacum.ro.