O super vedetă a murit de coronavirus! Fanii sunt cu ochii în lacrimi

coronavirus3

Doliu în cinematografie. Unul dintre dintre cei mai apreciați actori la scară mondială a cedat în lupta cu noul coronavirus. Actorul era foarte cunoscut celor care urmăresc serialele Netflix. 

Este vorba despre actorul american Mark Blum, star al seriei Netflix „You”, care a murit la vârsta de 69 de ani, din cauza complicaţiilor provocate de coronavirus de care suferea.

Potrivit publicației americane Variety, Mark Blum a murit miercuri într-un spital din New York.

Născut pe 14 mai 1950, în Newark, New Jersey, actorul a apărut cel mai recent în serialul de succes Netflix „You”. De asemenea, a jucat în numeroase alte seriale TV, precum „Succession”, „Almost Family”, „The Good Fight” şi „Mozart in the Jungle”.

Mark Blum a apărut şi în comedia romantică „Desperately Seeking Susan” (1985), cu Madonna şi Rosanna Arquette.

De asemenea, Mark Blum a fost şi un artist foarte apreciat pe scena de teatru din New York.

Situație cumplită la New York

Numărul deceselor cauzate de noul coronavirus în statul New York, epicentrul epidemiei din Statele Unite, a crescut brusc în 24 de ore, cu încă 100, ceea ce aduce la 385 numărul morţilor înregistraţi de la începutul epidemiei, a declarat joi guvernatorul acestui stat american.

Ieri dimineaţă, în acest stat cu o populaţie de circa 20 de milioane de locuitori fuseseră înregistrate peste 37.000 de cazuri confirmate de COVID-19, faţă de peste 30.000 în ziua precedentă, a precizat guvernatorul Andrew Cuomo în timpul unei conferinţe de presă.

„Ceea ce se întâmplă este că oamenii sunt conectaţi la ventilatoare în spitale”, a explicat guvernatorul. „Cu cât staţi mai mult conectaţi la un ventilator, cu atât creşte probabilitatea unui rezultat tragic. În prezent avem persoane care au stat conectate la ventilator între 20 şi 30 de zile”, a precizat el.

Cu toate acestea, el a reiterat că statul are, pentru nevoile sale imediate, suficiente ventilatoare, iar pe viitor va fi nevoie de mai multe.

Acest anunţ vine în contextul în care numărul de decese provocate de coronavirus în Statele Unite a trecut de pragul de 1.000 miercuri seara.

În prezent, Statele Unite, care au observat iniţial de la distanţă răspândirea epidemiei în China şi apoi în Europa, sunt pe cale să depăşească Italia în ceea ce priveşte numărul de cazuri de coronavirus.

Statul New York a raportat circa jumătate din cazurile înregistrate în SUA – care ajunseseră la aproape 70.000 joi la prânz, potrivit Universităţii Johns Hopkins.

Revista Presei